500 bin öğrenci için zil çaldı

500 bin öğrenci için zil çaldı
Diyarbakır’da ilk ders zili çaldı, 499 bin 244 bin öğrenci ders başı yaptı. Öğrenci ve öğretmenler bu yılda, kalabalık sınıflar, temizlik personelinin yokluğu ve ekonomik sıkıntılar ile mücadele edecek.

HABER - GÖNÜL MORKOÇ

TİGRİS HABER - Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da ders zili, çaldı. Diyarbakır’daki bin 806 okulda bu yıl 499 bin 244 öğrenci eğitim öğretim hayatına devam edecek. 15 bin 493 derslikte, 26 bin 600 öğretmen ders verecek. Kentte geçmiş dönemde yıkılan 19 okulun bir kısmı tadilattan geçirildi ya da inşa edildi, ancak halen inşa edilmeyen okullar var. Bazı bölgelerde okul olmadığı için veliler çocuklarını başka semtlerdeki okullara götürmek zorunda kalacak.

‘Ders saati 30 dakika olsun’

Tigris Haber’e konuşan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, eğitim öğretim döneminin bu yıl da sorunlarla başladığını söyledi. Kentte geçen yıl güçlendirmeye alınan ya da yıkılan 19 okuldan bazılarında, eğitim öğretime geçilmediğini belirten Tekdemir, “İkili öğretime geçen ve mevcudu kalabalık olan okullarda paydos saatleri çok geç olduğu için, ilimizde ders saatlerinin 30 dakika ile sınırlandırılmasını istiyoruz” dedi.

Öğretmenlik meslek kanunu

Tekdemir, bazı bölgelerde sınıfların aşırı kalabalık olduğunu, temizlik ve güvenlik personeli yetersiz olduğu için okullarda temizlik sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu yıl da bazı sıkıntılarla ders başı yapacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki sıkıntılar devam ediyor. Öğretmenlik meslek kanununun kapsamı genişletilmeli, uzman ve başöğretmenlik sınavları iptal edilmelidir. 5 ve 6. dönem toplu sözleşmelerde masaya taşıdığımız teklif uyarınca, 8 yılını dolduran öğretmenlere uzman öğretmen, 12 yılını tamamlayanlara da başöğretmen unvanı verilmelidir. Bu çerçevede, toplu sözleşme teklifimiz esas olmalı, sınav tartışması da son bulmalıdır.”

Tekdemir, eğitim kalitesinin arttırılması için öğretmenlerin özlük haklarında bir an önce gerekli düzenlemenin yapılmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.