6 şirkete 55 milyon TL'lik ceza

6 şirkete 55 milyon TL'lik ceza
Rekabet Kurumu, yumurta viyolü üreten 6 şirkete 55 milyon lira idari para cezası verdi. Şirketler, ihlali kabul ederek uzlaşma sağladı. Cezalar şirketlere bireysel olarak belirlendi.

TİGRİS HABER - Rekabet Kurumu, yumurta viyolü üreten 6 teşebbüse uzlaşma usulüyle 55 milyon lira idari para cezası uyguladı.

Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, yumurta viyolü (yumurta kartonu) üreten 6 şirket, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle uzlaşma usulüyle toplamda 55 milyon lira idari para cezasına çarptırıldı.

Teşebbüsler ihlallerini kabul etti

Sektörde faaliyet gösteren şirketlerin tamamının uzlaşma talepleri kabul edildi ve ayrı ayrı yürütülen uzlaşma süreçlerinde taraflar, ihlali ve belirlenen idari para cezasını kabul ederek soruşturmanın uzlaşmayla sonuçlandırılmasını sağladı.

Cezalar belirlendi

Bu kapsamda, Dentaş Kağıt Sanayi AŞ'ye 20,247,949.59 TL, Güneş Kalıplı Basma Kutu Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 1,652,629.70 TL, Güres Tavukçuluk Üretim Pazarlama Ticaret AŞ'ye 3,786,023.17 TL, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşletmeleri Sanayi Ticaret AŞ'ye 28,795,118 TL, Özay Karton Ambalaj Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine 58,775.37 TL ve Yuva Viyol ve Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine 439,592.10 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.