‘7 Kişinin öldüğü felaketin nedeni mobbing’

‘7 Kişinin öldüğü felaketin nedeni mobbing’
BES Van Şubesi, Kars'ta TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının iç yüzünün iş yerindeki mobbing olduğuna dikkat çekerek, sorumluların bir an önce açığa çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.

VAN  -KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Van Şubesi üyeleri, Kars'ta 19 Mart günü TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayıyla ilgili şube binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya BES Van Şube Başkanı Haşem Baygümüş ile BES Van Yönetim Kurulu üyeleri Seda Alev ve Özgür Doğukan Yüce katıldı. BES adına konuşan Baygümüş, Kars TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde 6 kişiyi öldürüp intihar eden Ali Erim'in, işyerinde mobbing ve ayrımcılığa maruz kaldığı yönünde BES Diyarbakır Şubesi’ne başvurduğunu dile getirerek, “Erim, Kars TÜİK Bölge Müdürlüğü’ne atandıktan sonra ‘Sen Kürtsün ne işin var burada’ diyerek, sistematik mobbing uygulamasına maruz kaldığını aktarmıştı” dedi. Erim’in yaşadığı sıkıntıların çözülmemesi nedeniyle böyle bir felaketin yaşandığını söyleyen Baygümüş, olayın içi yüzüne bakıldığı zaman, felaketin “geliyorum” dediğini, bu olayın marjinal bir olay olmadığını vurguladı. 


İş yerlerinde psikolojik baskı olarak bilinen mobbingin sosyal travmalarla beraber ölümlere neden olduğuna işaret eden Baygümüş, Kars’taki olayın sorumlularının açığa çıkarılmasını ve kamu vicdanının rahatlatılması için bir an önce gereğinin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.