7 metrelik ‘ısı’ farkı! Bir taraf doğalgaz bir taraf soba

7 metrelik ‘ısı’ farkı! Bir taraf doğalgaz bir taraf soba
Diyarbakır Bağlar İlçesi’nde bir sokak burası. Aralarında sadece 7 metre olan bu sokağın bir tarafı doğalgazla diğer tarafı soba ile ısınıyor. Belediye ile doğalgaz şirketi arasında gidip gelen mahalle sakinleri çözüm arıyor.

Haber - Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın 5 Nisan Mahallesi’nin bir kısmına bir süre önce doğalgaz verildi. Ancak, bazı sokaklar bu nimetten mahrum kaldı. 883’üncü sokakta oturan vatandaşlar aylardır evlerine doğalgaz çekilmesi için mücadele ediyor.

Arada 7 metre var

Bağlar’daki özel hastane ile evi arasında 7 metrelik fark olan Yunus Mutlu, 3 defa CİMER’e başvurdu. Yunus Mutlu, CİMER’e her başvurusunda evinde doğalgaz olmadığı için yaşadığı mağduriyeti dile getirdi ve yardım istedi. “5Nisan Mahallesi, 883’üncü sokak … adresindeyim. Diyarbakır gaz şirketine defalarca başvuru yaptığımız halde, herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bulunduğum sokakta doğalgaz gelmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim. Bağlar Hastanesi’nin yakınında doğalgaz olmasına rağmen, aramızda 5 metre var ya da yok. Hastaneye verilmiş ama bize verilmiyor. Çeşitli ilçelerde, dar sokakta hayvan ahırlarının önünde bile doğalgaz olmasına rağmen, biz defalarca talep ettiğimiz halde, bizde yok. Bu çok büyük bir haksızlık. Lütfen en kısa zamanda sizden olumlu bir cevap bekliyorum” dedi ancak 3 başvurusuna da yanıt alamadı.

Belediye ve şirket arasında kaldı

Mutlu’nun iddiasına göre, doğalgaz şirketi ile yaptığı görüşmede kendisine “sokaktaki altyapı doğalgaza uygun değil” yanıtı verildi. Ancak Belediye yetkililerinin de kendisine “Sokağa doğalgaz çekilebilir, altyapıda sorun yok” dediğini ileri süren Mutlu, bir kışı daha soba ile geçirmek istemediğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum