7 yıldır kapalı olan cadde trafiğe açıldı

7 yıldır kapalı olan cadde trafiğe açıldı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2016 yılında güvenlik gerekçesiyle tek şeritten trafiğin sağlandığı İpekyolu Caddesi yeniden trafiğe açıldı.

TİGRİS HABER - Yüksekova’da bulunan 3. Piyade Tümen Komutanlığının güzergahında yer alan çift şeritli İpekyolu Caddesi’nin bir şeridi yaklaşık 7 yıldır trafiğe kapalı durumdaydı. Geçtiğimiz aylarda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Hakkari ziyareti sırasında yapılan talebin değerlendirilmesi sonucu yolun açılmasına karar verildi. Verilen kararın ardından trafik işaret levhalarının koyulması ve şerit çizgilerinin belirlenmesi yapıldı.

“Okullar bu yolda için sürücüler dikkat etsin”

Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selami Durna, “Hepimizin malumu 2016’dan beridir güvenlik gerekçesiyle tek taraflı olarak trafiğe kapalıydı. Trafiğin yoğun olduğundan dolayı oda başkanların sivil toplum örgütlerinin girişimlerindeki üzerinde bulundurarak yolumuz trafiğe açıldı. Yolumuzun açılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyoruz. Bundaki sonra süreçte ana cadde üzerinde okul ve öğrencilerimizin olduğundan dolayı tüm sürücülerimizin dikkatli olmasını istiyoruz” İfadelerini kullandı.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.