74 Barodan Dersim açıklaması: Ormanlara sahip çıkın

74 Barodan Dersim açıklaması: Ormanlara sahip çıkın
Türkiye’deki 74 Baro, Dersim’in Hozat ilçesindeki ormanlık alanda çıkan ve günlerdir aralıklarla süren yangınla ilgili açıklama yaptı.

TİGRİS HABER- Hozat ilçesinin Kurukaymak Bölgesinde 18 Ağustos’ta çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Ancak aynı bölgede tekrar başlayan yangın bu kez Ovacık ilçesine doğru yayıldı. Hozat-Ovacık arasındaki Buzlutepe mevkiine sıçrayan yangın, söndürüldükten bir gün sonra yine çıktı. Bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edilirken, geniş bir alanda etkili olan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

74 barodan ortak açıklama

Bu arada 74 baro adına yapılan ortak açıklamada, yangına karadan ve havadan müdahale edilmesi istendi. Açıklamada, ormanların anayasal güvencede olduğuna dikkat çekilerek, şu görüşlere yer verildi; "Halkımıza, kamuoyuna ve basına çağrımız; inancımızın, tarihimizin ve kültürel mirasımız olan doğamızdan, yaşam parçamızdan acılar yükselirken; cümle canlıya, kurda, kuşa sahip çıkılmasıdır. Anayasa’nın 169. maddesiyle 'Ormanların Korunması ve Geliştirilmesi'nin devletin güvencesine bırakıldığını ve Orman Kanunu ile Çevre Kanunu hükümlerine göre de ormanları korumak ve yaşatmak için gerekli iş ve işlemlerin derhal gerçekleştirilmesi hukuksal bir zorunluluk olduğunu da unutmayın diyoruz. Bu kapsamda Tunceli ilimizde Hozat ve Ovacık İlçemizde 18 Ağustos 2021 tarihinden itibaren birden fazla alanda devam eden yangınlara derhal havadan ve karadan müdahale edilmesi gerekmektedir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.