8 Madenciye Son Veda

8 Madenciye Son Veda
Ermenek'teki maden ocağında dün ve önceki gün cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçi, gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

Ermenek'teki maden ocağında dün ve önceki gün cansız bedenlerine ulaşılan 8 maden işçisi kimliklerinin tespit edilmesinin ardından, dün düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Kurtarma ekipleri 21 gün sonra ulaşabildikleri işçilerden 3'ünü birbirine sarılmış halde bulmuş ve gözyaşlarına boğulmuştu.

 

CENAZE NAMAZINI DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KILDIRDI

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan madenci yakınına sarıldı. 8 işçinin cenazesi, kimliklerinin belirlenmesinin ardından Ermenek Devlet Hastanesi'nden alınarak, cenaze namazının kılınacağı Keleşoğlu Camii'ne getirildi. Madencilerin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

 

CENAZE TÖRENİNE 18 MADENCİNİN AİLESİ KATILDI

Sadece 8 maden işçisinin değil 18 maden işçisinin aileleri de cenazeye katıldılar. "Onlar da bizim akrabalarımız kardeşlerimiz." dediler.

Osman Çoksöyler'in eşi, biri dört aylık biri beş yaşında iki çocuğu var. Çocuklarına "babanız arkadaşlarını kurtarmaya gitti" demişti. Hüseyin Çolak'ın eşi, priminin dolmasını bekliyordu. Ama olmadı. Ayşe teyze, Tezcan Gökçe'nin annesi "oğlum yüzme bilmezdi" sözleriyle Türkiye'yi ağlatmıştı.

Mehmet Tokal'in eşi, hem eşinden hem kardeşi Uğur'dan haber bekliyordu. İkisinden de acı haber geldi.

 

 

BİRBİRLERİNE SARILMIŞ HALDE BULUNDULAR

Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasında dün sabaha karşı 6 işçinin daha cansız bedenine ulaşılmıştı. Birer metre aralıklarla işçileri çıkartan ekipler, üç işçiyi birbirine sarılmış şekilde buldu. İki işçiyi ise yüzleri birbirine dönük şekilde bulan ekipler, gördükleri manzara karşısında gözyaşlarına boğuldu.

Ekipler, facia sırasında işçilerin beraber hareket ettiklerini tespit etti.

 

8 İŞÇİ HALA MAHSUR

Ermenek'te kömür ocağında 28 Ekim'de meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kalmış, arama kurtarma çalışmaları kapsamında 6 Kasım'da 2, 17 Kasım'da 2, 18 Kasım'da da 6 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Madende mahsur kalan 8 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.