8 Mart'ın startı Dersim, finali İstanbul'da

8 Mart'ın startı Dersim, finali İstanbul'da
DÖKH, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programını açıkladı. Program çerçevesinde, 1 ile 9 Mart arasında birçok il ve ilçede kitlesel etkinlikler düzenlenecek.

DİYARBAKIR - Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) Diyarbakır bileşenleri, Ceren Kadın Danışmanlık Merkezi önünde yaptıkları basın açıklaması ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programlarını deklere etti. Açıklamaya, AMİDA, EPİDEM, Ekin Ceren Kadın Merkezi, Kardelen Kadın Merkezi ve Selis Kadın Danışmanlık Merkezi üyelerinin yanı sıra, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş katıldı. DÖKH bileşenleri adına açıklamayı yapan Elif Berk, demokratik ulus yolunda özgür toplumu, özgür geleceği inşa edeceklerini belirtti.

Kampanya ön planda olacak

Berk, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nün, kadınların yüz yıllarca uğradığı ayrımcılığı, sömürüyü, baskı ve şiddeti gündemleştiren, sorunların çözümünde de ortaklaşma, çaba ve örgütlülüğü ile tüm alanların kadın rengine boyandığı ve mücadelesini yükselttiği gün olduğunu dile getirdi. Kürt kadınları açısından 8 Mart'ın anlam ve öneminin açık olduğuna işaret eden Berk, "Bilindiği gibi Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu çözüm sürecinin önünün açılması ve toplumsallaşması ve demokratik ulusun inşası için kadınlar olarak öncülük görevimizi yerine getirmek üzere bir yıl önce siyasi bir suikast ve uluslararası bir komplo ile şehit olan Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşlarımıza atfen 'Özgür Kadınla Demokratik Ulusa Kampanya'mızı ilan ettik" dedi.

“Özgürlük mücadelesini büyüteceğiz”

"Özgür Kadınla Demokratik Ulusa" şiarı ile Sakine'lerin ruhu ile demokratik ulus perspektifini yaşamsallaştırma ve toplumsal alanda kadın özgürlük mücadelesini büyütmeyi amaçladıklarını kaydeden Berk şunları aktardı:

"Demokratik ulus halkların var oluş, ortak yaşam perspektifidir. Demokratik ulusu farklı kültürler, halklar ve inançlarla inşa edeceğimiz gibi, 8 Mart'ı da Ortadoğu'nun farklı kültürlerinden, halklarından ve inançlarından gelen mücadeleci kadınlar ile birlikte baharlaşmanın görkemini yaşayacağız."

8 Mart ile başlayan baharlaşmanın görkemini, ortaklaşma temelinde kadınları özgürlük ilkeleri ile güçlü bir şekilde buluşturacaklarını kaydeden Berk, "Demokratik çözüm hamlesinde kadının öz gücünü ve iradi duruşunu ortaya koyacak bir mücadele ve inşa sürecini 21 Mart'ta Newroz ile yükseltip, 30 Mart yerel seçimlerinin başarısı ile demokratik ulus perspektifini bilince ve pratiğe taşıyacağız" dedi.

İl il 8 Mart programı

8 Mart'a kadar paneller, seminerler düzenleyeceklerini belirten Berk programlarını şöyle açıkladı: "1 Mart Dersim, 2 Mart Ağrı, 3 Mart Iğdır, Kars, 4 Mart Elazığ, 5 Mart Maraş, Bitlis, Malatya, Konya, 6 Mart Hakkari, Şırnak, Siirt, Muş, Antep, 7 Mart Batman, Bingöl, Adıyaman, Erzurum, 8 Mart Diyarbakır, Urfa, Mardin, İzmir, Mersin, Adan, Van, 9 Mart İstanbul'da yapılacak kitlesel katılımlarla kutlanacak."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.