81 ile eğitim - öğretim genelgesi

81 ile eğitim - öğretim genelgesi
İçişleri Bakanlığı, 2023-2024 eğitim yılı için öğrenci güvenliği ve trafik önlemlerini içeren genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi.

TİGRİS HABER - İçişleri Bakanlığı, 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan 2023-2024 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven içinde geçebilmesi için 81 il valiliğine asayiş ve trafik önlemleri hakkında bir genelge gönderdi.

Bu genelge, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Asayiş ve Trafik Tedbirleri başlığıyla yayınlandı. Yeni eğitim yılında öğrenci güvenliği, trafik düzenlemeleri ve uyuşturucu madde ile mücadele konularında alınacak önlemleri içeriyor.

Genelgeye göre, vali ve kaymakamlar başkanlığında il ve ilçe emniyet müdürleri, jandarma komutanları, milli eğitim müdürleri, okul yöneticileri, okul aile birliği başkanları, yerel yönetimler, Yeşilay temsilcileri ve uyuşturucu ile mücadele uzmanları gibi paydaşlar toplantılar düzenleyerek çeşitli tedbirlerin alınmasını kararlaştırdılar.

Bu tedbirler arasında, okul servis aracı şoförlerine yönelik eğitimlerin düzenlenmesi, denetimlerin artırılması, trafik kampanyalarının sosyal medya üzerinden paylaşılması ve okul giriş ve çıkış saatlerinde ekip ve personel görevlendirmesi yapılması gibi önlemler bulunuyor.

Ayrıca, yaya öncelikli yollar için denetimler sıklaştırılacak ve eksikliklerin giderilmesi sağlanacak. Uyuşturucu ve uyarıcı maddelere yönelik bilinçlendirme çalışmaları da yapılacak.

Özellikle öncelik derecesine göre belirlenen okullarda güvenlik kameralarının kurulması ve özel güvenlik görevlilerinin denetimlerinin artırılması için çalışmalar yapılacak.

Okul çevrelerinde asayişin sağlanması amacıyla alkol, sigara, tütün gibi maddelerin satışını önlemek için tedbirler alınacak ve iş yerleri ile seyyar satıcıların denetimleri artırılacak. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.