81 ilin eczacısı hakları için Ankara’da toplandı

81 ilin eczacısı hakları için Ankara’da toplandı
Türkiye'nin dört bir yanından gelen eczacılar, yaşadıkları haksızlıklara ve sermaye düzeninin mesleklerini yürütmelerine karşı koydukları engellere karşı ses vermek için Ankara'da bir araya geldi.

TİGRİS HABER - Türkiye’nin 81 ilinden eczacılar, iflas noktasına getiren ekonomik koşullar, yüksek ilaç fiyat farkları ve ilaç yoklukları gibi taleplerini gündeme getirmek için bugün Ankara'da bir araya geldi. Halk sağlığının piyasanın ellerine bırakıldığı koşullara dikkat çekmek için örgütlenen eczacılar, "Büyük Eczacı Mitingi" için saat 13.00'te Ankara Anıtpark'ta toplandı.

Düzenlenen mitingde, pandemide yaşamını yitiren eczacıların resimlerinin olduğu büyük bir pankart yer aldı. Yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından eczacılar adına mitingin açılış konuşmasını Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney yaptı.

anakara-mitingi-2.jpg

Toplumun sağlığını savunuyoruz

Üney yaptığı açılış konuşmasında şunları dile getirdi; “Pandemi sürecinde çok büyük kayıplarımız oldu. 77 meslektaşımızı 24 eczane teknisyenimizi 2 eczacı odası çalışanımızı görevleri başında kaybettik. Biz eczacılar, 66 yıldır sahip olduğumuz meslek örgütümüzle mesleğimizin ve meslektaşlarımızın bugünü ve geleceği için hep birlikte omuz omuza çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bizler; sadece meslektaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını çözmek için mücadele etmiyoruz. Bizler, bir bütün olarak mesleğimizi savunuyoruz. Bizler, bir bütün olarak toplum sağlığını savunuyoruz.”

anakara-mitingi-3.jpg

Eczanelerde çok ciddi ekonomik çıkmaz var

Eczacıların yaşadığı sıkıntıları ve taleplerini dile getiren Üney, “Biz eczacılar, ilaç yoklukları son bulsun istiyoruz. Halkımız her ilaca her eczaneden kolayca ulaşsın istiyoruz. İlaç fiyat farkları olmasın, hastalarımızın cebinden para çıkmasın istiyoruz. Artık daha fazla eczacılık fakültesine ihtiyacımız yok diyoruz. Kamu eczacılarını görmezden gelemezsiniz, onları yok sayamazsınız diyoruz. Kamu eczacılarına hak ettiği değer verilsin diyoruz. Eczanelerde çok ciddi ekonomik çıkmaz var. Yapılan düzenlemeler yeterli değil diyoruz. Yaşadığımız ekonomik darboğaza çözüm üretecek iyileştirmeler istiyoruz. Biz eczacılar, buradan, Ankara’da bu meydandan, tek ses tek yürek haykırıyor ve dur diyoruz! İlaç yokluklarına; İlaç fiyat farklarına; Kontrolsüz açılan fakültelere; Eczanelerdeki ekonomik çıkmaza; Kamu eczacısının hak kaybına; Eczacıların yok sayılmasına Dur diyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.