ABD Dışişleri'nden Gergerlioğlu açıklaması

ABD Dışişleri'nden Gergerlioğlu açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, HDP'li Ömer Gergerlioğlu'nun milletvekillliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı

TİGRİS HABER -  ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "17 Mart'ta milletvekili Ömer Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi gibi kaygı verici adımlar dahil Türkiye'deki olayları yakından takip ediyoruz" dedi.

“HDP’nin kapatılmasına ilişkin süreci izliyoruz”

Price, yaptığı yazılı açıklamada, HDP'nin kapatılmasına ilişkin süreci de yakından izlediklerini, bu adımı "Türk seçmeninin iradesini haksız yere yok saymak" ve "Türk demokrasisinin altını oymak" olarak nitelendirdi. Sözcü Price, "Türk hükümetine, Anayasa'da yer alan güvencelere ve Türkiye'nin uluslararası yükümlülüklerine paralel olarak ifade özgürlüğüne saygı göstermesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Ne olmuştu?

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Gergerlioğlu’nun milletvekili olmadığı dönemdeki Twitter paylaşımı nedeniyle, 2018’deki kararında ‘terör örgütü propagandası’ suçundan iki yıl altı ay hapis cezası vermişti.

İstinafın kararı hukuka uygun bulmasının ardından dosyayı değerlendiren Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 19 Şubat’ta cezayı onamıştı. Bunun üzerine, dokunulmazlığı bulunan Gergerlioğlu için hazırlanan fezleke 11 Mart tarihinde Meclis Başkanlığına gönderilmişti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.