ABD Konsolosundan CHP il başkanlığına ziyaret

ABD Konsolosundan CHP il başkanlığına ziyaret
ABD Adana 2’nci Konsolosu JM Saxton Ruiz ve Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Adam Cardwell CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Haber/ Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR - 30 Mart’a yapılacak olan yerel seçimlere ve çözüm süreci ile ilgili gözlem yapmak üzere bölgeyi ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz ve ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Adam Cardwell, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığına gelerek İl başkanı Muzaffer Sayın, CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Ay ve partililerin bölge ile ilgili görüşlerini, çözüm sürecinde yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

 

Yapılan görüşmenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz, bölgedeki tüm siyasi partileri ziyaret etmekte olduğu söyleyerek, ABD’nin ve Türkiye’nin dostluğu çok uzun yıllara dayanmakta ve ayrıca Türkiye ile çok güçlü bir NATO müttefiki olduklarını belirterek şunları kaydetti

“İnsan hakları kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve kadın hakları için çalışan örgütlerle görüşüyoruz. Amerika’nın insan haklarını en çok savunan ülkelerden biri olduğunu herkes biliyor. Sayın Başkana Bizi kabul ettikleri ve CHP yetkilileriyle görüşme fırsatı verdiği için teşekkür ederim” dedi. 

Ruiz ve Cardwell’in Diyarbakır’ın ardından Mardin, Şanlıurfa ve Batman’ı da ziyaret edeceği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.