ABD'den Gara açıklaması: Haberler doğruysa kınıyoruz

ABD'den Gara açıklaması: Haberler doğruysa kınıyoruz
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak'ın Gara bölgesinde yaşamını yitiren 13 asker ve polis için başsağlığı dileğinde bulunuldu ve "Türk vatandaşlarının, PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

TİGRİS HABER - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Gara bölgesinde PKK'nin alıkoyduğu 13 asker ve polis için başsağlığı mesajı yayımladı. Sözcü Ned Price'ın Twitter hesabından yayımladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Haberler doğrulanırsa şiddetli şekilde kınıyoruz”

"ABD, Irak'taki Kürdistan bölgesinde Türk vatandaşlarının ölümü nedeniyle üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada yaşamını yitirenlerin ailelerine de taziyelerimizi iletiyoruz. Eğer, Türk sivillerin ölümünün, terörist bir organizasyon olan PKK tarafından gerçekleştirildiği haberleri doğrulanırsa, bunu olabilecek en şiddetli şekilde kınıyoruz."

Ne olmuştu?

Milli Savuna Bakanlığı 10 Şubat'ta, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın Gara bölgesine "Pençe Kartal-2 Harekatı" adı altında askeri operasyon başlatıldığını duyurdu.

Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün yaptığı açıklamada, operasyonda, farklı tarihlerde PKK tarafından alıkonulan 13 asker ve polisin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Akar, "Barınak, sığınak ve mühimmat depoları ile sözde karargah yerlerinden oluşan 50'den fazla hedef başlangıçta hava harekatı ile başarılı bir şekilde tahrip edilmiştir" dedi.

Bakanlık, 11 Şubat'ta yüzbaşılar Burak Coşkun ve Ertuğ Güler ile Astsubay Harun Turhan'ın yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.