ABD’li Konsolostan HDP’li Mızraklı’ya ziyaret

ABD’li Konsolostan HDP’li Mızraklı’ya ziyaret
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu Alejandro Baez, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

ABD Adana Konsolosu Alejandro Baez ve ikinci konsolos Kara Babrowski, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Yapılan görüşmede konsolos Baez, seçim başarısından dolayı Mızraklı’yı tebrik etti.

konsolos-(1).jpg

Baez’in doktor iken neden politikaya atıldınız sorusuna Mızraklı, “Bölgede hekimlik yaparken insanların sadece biyolojik ya da patolojik meseleleriyle değil, toplumda patolojikleşmiş olan bir takım sorunlara karşı insanların adeta sesi ve sözü olursunuz.” şeklinde cevap verdi.

YSK hukuksuzca müdahale etti

Herkesin izlediği gibi seçim sürecinin adil, eşit, demokratik ve gerçek anlamda hukuki normlar çerçevesinde cereyan etmediğini ifade eden Mızraklı, “HDP’nin bölgede ağırlıklı olarak seçimlerden etkili çıktığı bilinmektedir. Tabii bu sürecin belki de en can alıcı halkası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) marifetiyle bölgede yaşanmış olan, kazanan parti olmamıza rağmen Kanun Hükmünde Kararnameler  (KHK) gerekçe gösterilerek seçime hukuksuzca müdahale etmiş olması. Bütün bunlara rağmen biz, önümüze bakıyoruz. Neler yapabiliriz? Yani toplumun yaşamış olduğu bu sancılı durumdan çıkışı için hangi adımları atabiliyoruz. Onun planlamasını yapmaya çalışıyoruz” dedi.

konsolos-(2).jpg

Diyarbakır’ın hiçbir zaman kendi içine kapanan bir kent olmadığına vurgu yapan Mızraklı, hep ülkeye, dünyaya açık bir kent ve ilgi merkezi olduğunu söyledi. Gerçekleşen ziyaretin bugüne kadar ki 2’inci diplomatik ziyaret olduğunu ifade eden Mızraklı, bu yüzden ziyaretin kendileri açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Ziyaret sonunda Mızraklı, Baez kentin tarihi figürlerinden olan çift başlı kartal tablosu Baez, ise Mızraklı’ya üzerinde “Teksas” yazılı kitap armağan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.