Ablasını vuran zanlı: Kimseden talimat almadım

Ablasını vuran zanlı: Kimseden talimat almadım
Diyarbakır’da ablası Gülistan Şaylemez’i katleden Abdullah Şaylemez’in ifadesinde, “Kimseden talimat almadım. Namus meselesi için ablamı vurdum” dedi.

Diyarbakır’da geçtiğimiz gün tüyler ürperten bir cinayet işlendi. Evli 4 çocuk annesi olan 34 yaşındaki Gülistan Şaylemez, sokak ortasında kardeşi Abdullah Şaylemez tarafından ‘namus meselesi’ nedeniyle katledilmişti.  4 gündür morgda bekletilen Gülistan Şaylemez’in cenazesi, Almanya’dan Diyarbakır’a gelen annesi ve birkaç yakını tarafından alınarak dün Bağlar İlçesi’ndeki Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi. Olayın ardından kaçan kardeş Abdullah Şaylemez, akrabalarının evinde yakalanmıştı.

Ben şizofren hastasıyım

28 yaşındaki Abdullah Şaylemez Savcılık ifadesinde şunları söyledi, “Ablam ‘Türkiye'de bir erkek ile gönül ilişkisi içinde olduğunu’ söyledikten sonra bizden habersiz bir şekilde Almanya’dan Türkiye’ye geldi. Ablamın Türkiye’ye geldiği sırada ben hastanede tedavi oluyordum. Ben şizofreni hastasıyım. 2018 yılında hastalığıma teşhis konuldu. O tarihten bu yana tedavi görmekteyim. Hastaneden taburcu olduktan sonar eve geldim, ablamın oğlu olan Diyar ile konuştum. Diyar 16 yaşındadır. Diyar bana annesinin Türkiye’ye gittiğini söyledi. Ben ablamın erkek arkadaşı ile buluşmak için Türkiye’ye geldiğini biliyordum. Birkaç defa ablamı aradım ancak telefonu kapalıydı. Ben bu durumu namus meselesi haline getirdim. Ablamı öldürmek için Türkiye'ye havayolu ile 11/02/2021 tarihinde geldim. İlk önce Mersin iline gittim. 4 gün Mersin ilinde kendimize ait olan ikametimizde tek başıma kaldım” dedi.

Yürürken vurdum

Şaylemez ifadesinde şunları söyledi, “Ablam 16:10 sıralarında yanıma geldi ve dışarıda dolaşmaya başladık. Bu sırada silah yanımdaydı. İsmini bilmediğim bir ciğerciye giderek yemek yedik. Bu sırada ablam ile konuştum. Onu Almanya’ya götürmek için ikna etmeye çalıştım. Ablam kendisinin burada kalması gerektiğini kimliğinin ve pasaportunun çıkmadığı yönünde bahaneler üretti. Sonra biraz dolaştık, kıyafet için alışveriş yaptık. Sonra yakınlardaki bir tatlıcıdan tatlı yedik. Ara sokaklardan yürümeye başladık. Ablam bana bir kadın ile birlikte ev tuttuklarını ve bu evde kaldıklarını söyledi. Ablama kaldığı eve kendisini bırakacağımı söyledim. Ablam yürürken telefon ile bir arkadaşı ile görüşüyordu. Ablam telefonu kapattıktan 1 dakika sonra ben eylemi gerçekleştirdim. Cinayetten sonra amcamlara gittim. Yemek yedikten sonra polis geldi. Olaydan dolayı biraz pişmanım" şeklinde ifade verdi. 

Savcılık ifadesinin ardından Şaylemez tutuklanma talebiyle çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ‘tasarlayarak, kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.