Açlık grevinde olan tutuklu aileleri Diyarbakır’da yürüyüş yaptı

Açlık grevinde olan tutuklu aileleri Diyarbakır’da yürüyüş yaptı
Diyarbakır'da açıklama yapmalarına izin verilmeyen aileler yürüyüş gerçekleştirdi. Bakırköy'de polis ailelere müdahale ederek 6 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Bakırköy Kadın Cezaevi önünde çocukları açlık grevinde olan tutuklu ailelerinin nöbet eylemi polis yine saldırdı.

Polisin müdahalesinde Murat Aksak, Meltem Özer isimli avukatlar ile Huri Turgut, Behiye Dağ, Simanperi Akyıldız, Necibe Baran isimli tutuklu aileleri gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'DA EYLEMLERİ ENGELLENEN AİLELER YÜRÜYOR

Açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Koşuyolu'nda eylem yapmaları polis tarafından engellenen aileler, HDP Diyarbakır İl Örgütü'ne doğru yürüyüşe geçti.

Yakınları cezaevlerinde açlık grevi ve ölüm orucunda bulunan tutuklu aileleri, Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yapmak istedi. Ailelerin açıklaması parkı abluka altına alan polislerce engellendi. Bir süre polislerle tartışan tutuklu yakınları, buradan HDP Diyarbakır il binasına doğru yürüyüşe geçti. Tutuklu yakınlarına HDP Milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları da eşlik ediyor. (Artı gerçek)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.