Adalet Bakanı: Diyarbakır Cezaevi müze olacak

Adalet Bakanı: Diyarbakır Cezaevi müze olacak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Cezaevi'nin müzeye çevrilmesiyle ilgili olarak; "Cezaevi yok artık. Kapattık kapısına kilit vurduk. Allah'a şükür bir dönemde kötü hatıralarla anılan bir cezaevimiz yok" dedi.

TİGRİS HABER - Bakan Bekir Bozdağ, Diyarbakır cezaevi ile ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ankara Ulucanlar cezaevinin de 12 Eylül’de pek çok acıya, hak ihlaline mekânlık ettiğini, kötü ve acı hatıralarla anılan bir yer olduğunu belirterek, “Orayı da yine biz dönüştürdük, tasfiye ettik. Kültür Bakanlığı'na devrettik orası da müze olarak hizmet veriyor” dedi.

Bakan Bozdağ, “Diyarbakır Cezaevi 78’de yapılmış ama 80 darbesi sonrası kimsenin arzu etmediği hikayelere, hak ihlallerine mekânlık etmiş böyle bir cezaevini açık tutmak Türkiye için doğru değildir. Orayı tahliye ettik, başka yere aktardık. Kültür Bakanlığı orayı hafıza merkezi, kütüphane yapacak. Belki Ulucanlar'dan daha büyük. Yaklaşık 50 dönüm orijinal hali ile muhafaza edilecek ama etrafa sonradan yapılan ekler var, oralar ele alınacak. Depreme dayanıklı mı değil mi analiz yapılacak ona göre güçlendirme, diğer çalışmalar yapılacak. Kütüphane, kültür merkezi normal müze olunca fazla işlemeyebilir, ama kültür merkezi, kütüphane, müze ve diğer donatı alanları ile bölge için önemli bir yer haline gelecektir” dedi. (Haber Merkezi)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.