Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Öcalan serbest bırakılacak mı?

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Öcalan serbest bırakılacak mı?
PKK’nin sembolik silah bırakma töreninin ardından Meclis’te kurulan komisyon ikinci toplantısını gerçekleştirdi.Süreçte gözler Meclis’te atılacak adımlara çevrildi.

TİGRİS HABER - Bu dönemde de sık sık İmralı’da hükümlü bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılma iddiası gündeme geliyor. İddiaya dayanak olarak da MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ilkini Ekim ayında yaptığı ‘umut hakkı’ çağrısı gösteriliyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, memleketi Ulukaya köyünde Bartın ve Karabük'te görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılacağı yönündeki iddialara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mektubundan atıf yaptı.

Tunç, "Cumhurbaşkanımız şehit ailelerine mektup yazdı. Mektubu okursanız, bizim şehit ailelerimizi üzecek, rencide edecek bir adım atmayacağımız anlaşılır." ifadelerini kullandı.

Yılmaz Tunç, süreç kapsamında mecliste yürütülen çalışmaların çok değerli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokratikleşme Komisyonu çok önemli. Komisyonun kurulması ve milletin temsilcilerinin bu süreci izlemesi, onların görüşleri, katkı sağlamaları ve o görüşler doğrultusunda konunun şekillenmesi, kararların alınması ve bu konudaki düzenlemeleri yapılması anlamında meclisimizin kararları hayati öneme sahip. TBMM’de kurulan ve Sayın Meclis Başkanımızın başkanlığında yürütülen bu çalışmalar önemli ve değerli. O çalışmalar ışığında da yürütme de çalışmalarını sürdürecektir. İnşallah, Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız, Türkiye Yüzyılı'nın başında, çocuklarımıza ve geleceğimiz huzurlu bir Türkiye’yi emanet edeceğimiz bir dönemi yaşarız. Terörün bizlere kaybettirdiği, maddi ve manevi kayıpları inşallah, hızlı bir şekilde telafi edeceğimiz bir sürece gireriz.”

Kaynak:Kısa Dalga

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.