Adalet Kaya, Kulp’taki korucuları sordu

Adalet Kaya, Kulp’taki korucuları sordu
YSP Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, Kulp ilçesinde köy korucularının köylülere yönelik baskı ve tehditlerini sordu.

TİGRİS HABER - Kaya, korucuların yaylada ailelere yönelik taciz ateşinde bulunduğunu, bu konuda bir soruşturma açılıp açılmadığına yazılı cevap verilmesini istedi.

Kaya, iddialara yönelik TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu görüşlere yer verdi; “Köy korucuları şahsi husumetlerinde silah kullanımına başvurmakta, korucuların baskı ve eylemleri bölgede şiddetin yaygınlaşmasına neden olmaktadır. Cezasızlık politikası sonucunda köy korucuları, yurttaşların can ve mal güvenliğini tehdit eder hale gelmiştir. Bu durumun son örneği Diyarbakır’da yaşanmıştır.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı İslamköy Mahallesi sınırındaki yaylalarına çıkan ailenin arazisine giren koruculara ait hayvanları kendi sınırlarından diğer alana uzaklaştıran Z.B., H.B., ve İ.B. adlı çobanlar, F.D., İ.D., M.D., İ. D. ve S.D. adlı korucular tarafından darp edilmiştir. Mezopotamya Ajansı’nda çıkan habere göre korucular darp sonrasında, yaylaya çıkan köylülerin kaldığı tarafa doğru taciz ateşinde bulunmuştur. Yayladaki aileler can güvenliklerinden endişe etmektedir. Korucuların aileye 2 yıl önce de baskıda bulunduğu öğrenilmiştir.”

Milletvekili Adalet Kaya, bu gerekçeler ışığında Bakana şu soruları yöneltti;

  1. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yurttaşları darp eden ve üzerlerine taciz ateşi açan korucular hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?
  2. Diyarbakır’da görevlendirilen toplam korucu sayısı kaçtır? Bunun son 10 yılda yıllara ve ilçelere göre dağılımı nedir?
  3. Diyarbakır’da son 10 yılda suça karışan, hakkında soruşturma başlatılan korucu sayısı kaçtır? Bunun yıllara göre dağılımı nedir?
  4. 1990 yılından itibaren kaç köy korucusu işledikleri suçlardan dolayı tutuklanmış, hüküm giymiş ve kaçının görevine son verilmiştir? Söz konusu suçlar hangileridir? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.