AFAD’ın Çermik kampı

AFAD’ın Çermik kampı
Afet ve Acil Durum (AFAD) Diyarbakır İl Müdürlüğü ve Çermik Kaymakamlığınca 2021 afet farkındalık eğitimi yılı nedeni ile yapılan protokol çerçevesinde 26-28 Ekim 2021 tarihleri arasında imzalanan protokolle Çermik ilçesinde eğitim kampı başladı.

TİGRİS HABERDiyarbakır'ın Çermik ilçesinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarındaki personellere ve halka afet farkındalık eğitiminin yanı sıra ilçe jandarma komutanlığı ve özel güvelik personellerine ise afet farkındalık ve çadır kurma eğitimleri verilmeye başlandı. Çermik ilçesinde ikamet eden, AFAD gönüllüsü başvurusu yaparak online eğitimi bitiren 20 temel AFAD gönüllüsüne ise 2. modül eğitimi, ilçede kurulan kamp alanında start aldı. Diyarbakır'da AFAD ekipleri ile organize bir şekilde çalışan temel AFAD gönüllü sayısı 6 bin 331, AFAD'ın destek gönüllü sayısı ise son eğitimlerle 240 kişiye yükseldi.

aw451468-04.jpg

Çermik'te devam eden eğitim hakkında açıklama yapan AFAD gönüllüsü Bilal Çelikten; "İlçemizde AFAD gönüllüsü olmak isteyen bizlere, buraya kadar gelip kapımızın önünde bize eğitim desteği vererek, destek AFAD gönüllüsü olmamıza katkı sağlayan Diyarbakır İl AFAD Müdürlüğü ve ekiplerine teşekkür ederiz" dedi.(İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.