Ağaçlar kesildi mi? Kesilmedi mi? Tartışması!

Ağaçlar kesildi mi? Kesilmedi mi? Tartışması!
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi için yapılacak ek bina çalışmaları tartışmalara neden oldu

Öğrenciler ağaçların kesildiğini öne sürerken, Üniversite yönetimi ise, ağaçların kesilmediğini, farklı yerlere taşındığını kaydetti.

Dicle Üniversitesi yönetimi, Tıp Fakültesine yapılacak ek bina için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde Fen Edebiyat Fakültesi ile Tıp Fakültesi arasında bulunan alanda bazı ağaçlar söküldü. Bazı öğrenciler ağaçların kesildiğini öne sürerken, Üniversite yönetimi ise, bu iddiaları yalanlayarak, “Tıp Fakültesi öğrenciler için ek bina yapıyor. Öğrencilerimizin ciddi derslik sıkıntısı var. Yapılan işlem kesinlikle bir ağaç katliamı değildir. Eski yönetim ağaç katliamı yapmıştır ancak biz bu konuda çok hassas davrandık. Kuruyan ağaçlar kesilmiş olabilir ancak yaş ağaçlar sökülüp başka yerlere taşındı ve ekimi yapıldı. Burada yanlış bir uygulama yok” şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci ise, “Dicle Üniversitesinin binlerce dönümlük arazi bulunuyor. Bu ek bina başa ağaçlar kesilmeden başka bir yerde yapılabilinirdi. Onlarca yıllık ağaçların kesilmesi doğru değil” tepkisinde bulundu.

agac.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.