Ağrı Kesici Özelliği Olan 5 Sebze

Ağrı Kesici Özelliği Olan 5 Sebze
Ağrı, günlük hayatımızı oldukça zorlaştıran ve yaşam kalitemizi düşüren bir durumdur. Ağrı kesici ilaçlar kullanmak istemeyenler için doğal ağrı kesiciler ideal bir alternatif. Bu yazıda, ağrı kesici özelliği bulunan 5 sebzeyi sizler için derledik.

TİGRİS HABER -Bu yazıda, ağrı kesici özelliği bulunan 5 sebzeyi sizler için derledik.

  • Zencefil, yüzyıllardır ağrı kesici olarak kullanılan bir bitkidir. Mide bulantısı, iltihaplanma ve kas ağrısı gibi çeşitli ağrı türlerini hafifletmek için etkili olduğu bilinmekte. Zencefili taze, kurutulmuş veya toz halinde tüketebilirsiniz.

Taze zencefili rendeleyip suya ekleyip içebilir, zencefil çayı demleyebilir, zencefil tozunu baharat olarak kullanabilirsiniz.

  • Zerdeçal, köri baharatına parlak sarı rengini veren bir baharattır. Kurkumin adı verilen bir bileşik içerir. Kurkumin baş ağrısı ve adet ağrısı gibi çeşitli ağrı türlerini hafifletmeye yardımcı olur

Zerdeçalı toz halinde tüketebilir veya zerdeçal tozunu süte ekleyip altın süt hazırlayabilirsiniz. Ayrıca zerdeçal tozunu baharat olarak da kullanabilirsiniz.

  • Kırmızı biber, kapsaisin adı verilen bir bileen içerir. Kapsaisin, ağrı sinyallerini beyne gönderen sinirleri bloke ederek çalışır. Kapsaisin, baş ağrısı ve sinir ağrısı gibi çeşitli ağrı türlerini hafifletmek için etkilidir. Kırmızı biberi taze, kurutulmuş veya toz halinde tüketebilirsiniz.
  • Ispanak, magnezyum adı verilen bir mineral açısından zengindir. Magnezyum, kasların gevşemesine yardımcı olarak iltihaplanmayı azaltıp ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur. Ispanak, A vitamini, C vitamini ve K vitamini gibi ağrıyı hafifletmeye de yardımcı olabilecek diğer besin maddeleri açısından da zengindir. Ispanağı pişmiş olarak tek başına veya sebze yemeklerinde kullanabilirsiniz.
  • Brokoli, C vitamini ve K vitamini de dahil olmak üzere birçok besin açısından zengin bir sebzedir. C vitamini, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. K vitamini, kan pıhtılaşmasına yardımcı olur ve bu da yaralanma vb. durumlardan kaynaklanan ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Brokoliyi çiğ, pişmiş veya salata şeklinde tüketebilirsiniz.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.