Ağustos'ta en az 31 kadın öldürüldü

Ağustos'ta en az 31 kadın öldürüldü
Yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlenen haberlere göre; erkekler Ağustos’ta en az 31 kadını öldürdü.

TİGRİS HABER - Ağustos’ta en az 13 kadının ölümü basına "şüpheli” (Aydın (1), Erzurum (1), İstanbul (2), İzmir (2), Samsun (1), Sinop (1), Tokat (1), Urfa (2), Zonguldak (2) ) ölüm olarak yansıdı. Erkekler, en az 79 kadına şiddet uyguladı, en az 12 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az 13 kadını taciz etti, altı kadını da seks işçiliğine zorladı.

Cinayet

Erkekler, Ağustos’ta en az 31 kadını öldürdü; geçen yıl bu sayı 34 idi. Ayrıca erkekler, kadınların yanındaki en az altı erkeği de öldürdü.

En az altı kadın koruma kararı rağmen öldürdü. Öldürülen kadınlardan biri Suriyeli, iki kadın da Gürcistanlıydı.

Erkeklerin kadınları öldürdüğü iller

Adana (2), Afyon (1), Ankara (1), Antalya (1), Antep (1), Artvin (2), Aydın (2), Balıkesir (1), Çanakkale (2), Diyarbakır (1), İstanbul (3), İzmir (5), Kilis (1), Konya (2), Maraş (1), Sinop (1), Şırnak (1), Tekirdağ (1), Yozgat (1), Zonguldak (1).

Kadınlar ayrılmak istedikleri için öldürüldü

Erkeklerin 18 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler 10 kadını ayrılmak istediği veya barışmak istemediği için öldürdü. Erkekler bir kadını “kıskandığı”, iki kadını da “borç”, “arazi” için öldürdü.

22 kadın akrabası tarafından öldürüldü

22 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi erkekler, üç kadını oğlu, bir kadını komşusu iki kadını akrabası, bir kadını arkadaşı öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Kadınları öldüren erkeklerden biri çocuk yaştaydı.

Erkekler, 19 kadını ev içinde dokuz kadını işyeri, ormanlık alan, sokak, hastane gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin üç kadını nerede öldürdüğü basına yansımadı.

Erkekler, 19 kadını ateşli silahlarla, on kadını kesici aletle, iki kadını boğarak öldürdü. (Kaynak:bianet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.