Ahmet Türk’ten 6’lı masaya: Korkuyorsanız meseleleri nasıl çözeceksiniz?

Ahmet Türk’ten 6’lı masaya: Korkuyorsanız meseleleri nasıl çözeceksiniz?
HDP eski Milletvekili Ahmet Türk, 6’lı masanın HDP’ye yönelik tutumunu eleştirdi. Türk, “Şimdiden korkuyorsanız yarın bütün bu meseleleri nasıl çözeceksiniz?” dedi

TİGRİS HABER - HDP eski Milletvekili ve yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, seçim sürecini ve muhalefetin tutumunu değerlendirdi. 6’lı masanın Türkiye’nin sorunlarını çözecek projelerini açıklaması gerektiğini belirten Türk şunları söyledi: “İktidar olduklarında Kürt sorununun çözümü konusunda CHP ile İYİ Parti ya da Demokrat Parti aynı mı düşünecek? Yüzde 13 oyu olan bir parti neden altılı masanın içinde yer almıyor? Resmiyetin dışında bazı şeyler konuşuluyordur ancak resmiyetin dışında kalınca bazı şeyleri değiştirmek zordur. HDP’yle aralarındaki mesafeyi koruyorlar, peki kimden korkuyorlar? Mesele budur. Şimdiden korkuyorsanız yarın bütün bu meseleleri nasıl çözeceksiniz? Bunu ben de soruyorum, insanlar da soruyor. Bizim bu kadar tahribat yapan bir iktidarın yanında olmak gibi bir şansımız yok. Ama sonuçta, sopanın el değiştirmesinin de bizim için bir anlamı yok.”

Bahar aylarında seçim var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bahar aylarında ülkeyi seçime götüreceği tahmininde bulunan Türk, “Erdoğan ve AKP, ekonomik kriz koşullarında kaybedeceği bir seçime girmek istemez. Bu nedenle bir erken seçim beklemiyorum. Ancak Haziran’da da seçim olmayacaktır çünkü bu sefer Erdoğan’ın seçime girip girmeyeceği tartışma konusu olacaktır. Bu yüzden Erdoğan’ın bahar aylarında seçime hazırlandığını düşünüyorum.” Ahmet Türk, DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz’in polise tokat attığı görüntülerin hatırlatılması üzerine CHP’den gelen tepkileri de eleştirdi. Türk, “CHP sözcüsünün yaptığı açıklama halk arasında çok tartışıldı ve bir güvensizliğe neden oldu” dedi.

‘Kürtler kimsenin askeri değil’

Muhalefetin olası cumhurbaşkanı adayları hakkında da konuşan Türk, şunları söyledi: “Önce adayın açıklanması, adayın gelecekle ilgili projelerinin ortaya çıkması lazım. Ama şunu söyleyebiliriz, Kürtler kimsenin askeri değildir. Kürtler, ancak demokrasinin askeri olabilirler. Yani Kürtlerin demokrasi beklentisi var. Özgürlük ve eşitlik talepleri var. Bu kararlılığı görmek lazım. Elbette Erdoğan bugüne kadar Kürtlere zulmetmekten başka bir şey yapmadı. Bunu görüyoruz ve unutmuyoruz. Ancak muhalefet de mevcut sistemi koruyarak, bazı şeyleri iyileştirmeye çalışarak Türkiye’ye demokrasi ve barışı getiremez. Bazı radikal adımların atılması lazım.” (Kaynak: Gazete Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.