Ahmet Türk’ten Adalet Bakanına çağrı: Tuğluk hasta, serbest bırakın

Ahmet Türk’ten Adalet Bakanına çağrı: Tuğluk hasta, serbest bırakın
Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Adalet Bakanına çağrıda bulunarak, cezaevinde bulunan Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması çağrısında bulundu.

TİGRİS HABER- Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, 5 yıldır cezaevinde bulunan eski HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un cezaevinde yaşadığı sağlık sorunlarına dikkat çekmek için açıklamalarda bulundu.

Aysel’in sağlık durumu iyi değil

Tuğluk ile birlikte 5 yıl boyunca eş başkanlık yaptığını hatırlatan Türk, “Gerçekten demokrasiye inanan ve halkının mücadelesini içten yürüten buna inanan bir arkadaşımız. Elbette ki fikirlerinden, düşüncelerinden dolayı bugün zindandadır. Tabii birçok arkadaşımız zindanda ama Aysel, gerçekten sağlık durumuna geldiğimizde içerde tutulmaması gerektiği konusunda vicdan sahibi her insanın bunu düşünmesi gerekiyor” diye konuştu.

 Cezaevinde tutulması insanı değil

Tuğluk’un gerekli muayenesinin yapılmadığını ileri süren Türk, “Bu insani bir durumdur. Sağlığı gerçekten çok bozuktur. Cezaevinde yatma koşulu yok. Ama buna rağmen bu iktidar maalesef adeta bizlerden, siyasetçilerimizden bir yerde büyük bir bedel ödetmek için hazırlanmış görünüyor. Yani bir düşmanlık anlayışı ile yaklaşıyor. Oysa ki; biraz insan olmak lazım. Sağlık durumu bu şekilde olan bir insanın cezaevinde tutulması gerçekten insani değil” dedi.

 Kabullenmek mümkün değil

Tuğluk’un kendi ihtiyaçlarını karşılamada zorluklar yaşadığını belirten Türk, “Farklı düşünebiliriz, farlılıklarımız olacak, hatta siyaseten birbirimize karşı mücadele de vermiş olabiliriz. Ama gerçekten cezaevinde kalamayacak durumda olan bir insana bu kadar düşmanlık yapılmasını da kabullenmek ve anlamak mümkün değil” şeklinde konuştu.

 Durumu iyi değil

Bir yıl önce Aysel Tuğluk ile yaptığı son görüşmeyi anlatan Türk, “Durumu gittikçe ağırlaşıyor. Bu hastalık öyle bir şey ki; gün geçtikçe daha da ağırlaşan, bazen kendi arkadaşlarını tanımıyor. Arkadaşların verdiği bilgiye göre bazen uyurken, ayakkabısını bile çıkarmadan yatağa giriyor. İhtiyaçlarını karşılayacak düzeyde değil. O nedenle gün geçtikçe gerçekten bir insanı adeta orada ölüme mahkum etme gibi bir davranış içinde. Hem Adalet Bakanlığı hem ATK hem de bugün Türkiye’yi yönetenler adeta bir insanın cezaevinde ölümünü hazırlayan bir bakış açısına sahip” ifadelerini kullandı. (Kaynak: MA)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.