Aile hekimleri taleplerini açıkladı

Aile hekimleri taleplerini açıkladı
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) aile hekimlerinin taleplerini açıkladı.

TİGRİS HABER -  AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Noyan yaptığı açıklamada, Türkiye’de aile hekimliği sisteminin günü birlik politikalara alet edildiğini vurguladı. Sistemi bilmeden yapılan değişiklikle bir gecede sistemin değiştiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Modern aile hekimliği sisteminin şartlarını bilmeden, bir gecede ismi değiştirilerek yürürlüğe konan aile hekimliği kanunu ve buna bağlı sözleşmeler, ilk on yıldaki kazanımları tüketmiş, aile hekimliği sisteminin önünü açmak yerine, sistemin önünü tıkamış, adeta ceza kanunu ve ceza yönetmeliği halini almıştır.”

Açıklamada, İstanbul, Tekirdağ, Muş, Hakkâri, Mersin ve Diyarbakır gibi ilde bir çok aile hekiminin sözleşmesinin yenilenmediği hatırlatılarak, bu durum “cadı avına” benzetildi.

Talepler

Açıklamada, 84 milyona temas eden 30 bin aile hekiminin talepleri şu şekilde sıralandı: “Etkin bir sağlıkta şiddet yasası istiyoruz. 30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini ya da revize edilmesini istiyoruz. Çalışan tüm meslektaşlarımız için makul bir ödeme, rahat bir emeklilik istiyoruz. Aile sağlığı merkezi gider ödemelerinin yeniden değerlendirilerek artırılmasını istiyoruz.”

AHEF açıklamasında, 17 Şubat’ta aile hekimlerinin Ankara’da ortak basın açıklaması yapacağı, 17-18 Şubat’ta 2 günlük iş bırakma eylemi yapılacağı duyuruldu. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.