AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın’dan, Mithat Sancar’a Kürtçe kurs önerisi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın’dan, Mithat Sancar’a Kürtçe kurs önerisi
AK Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce 6 dilde ücretsiz olarak kurs açıldığını duyurdu. Aydın, HDP Eş Genel Başkanı Mihdat Sancar’ı etiketleyerek ‘Size ve arkadaşlarınıza da açık’ mesajı yazdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce  ‘Medeniyet Dilleri Atölyesi’ kapsamında Kürtçe başta olmak üzere 6 dilde ücretsiz olarak kurs açıldı. Kursu duyuran Vali Münir Karaloğlu’nun twetini alıntılayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır il Başkanı Mehmet Şerif Aydın da, HDP Eş Genel Başkanı Mihdat Sancar’ı etiketleyerek ‘Size ve arkadaşlarınıza da açık’ mesajı yazdı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce Kürtçe başta olmak üzere Zazaca, Arapça, Farsça, Süryanice, ve Osmanlıca dilleri olan Medeniyet Dilleri Atölyesi açtı. Kentte ilk kez açılan bu kursu da Vali Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabı olan twettırda paylaşarak “Bir lisan bir insan, belediyemizin Medeniyet Atölyesi’nde Osmanlıca, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça, Süryanice eğitimler yoğun ilgi ve katılımla başladı’ mesajı yazdı. Vali Karaloğlu’nun twettırda paylaştığı bu mesaj kısa süre içersinde yüzlerce paylaşım ve beğeni aldı.

AK Parti İl Başkanı Aydın’dan HDP genel başkanına Kürtçe öğrenme çağrısı 

AK Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın da Vali Karaloğlu’nun sosyal medyada paylaştığı notu alıntıladı. Paylaşımların arasında en dikkat çeken mesajlara yer veren Aydın şunları yazdı; “Kürtçe başta beş dil ve Osmanlıca. Medeniyet Dilleri Atölyesi, Diyarbakır Büyükşehirimizden. Kürtçe bilmeyen herkes için. @mithatsancarr hocam, size ve Kürtçe bilmeyen arkadaşlarınıza da açık.  Teşekkürler @diyarbakirbld”. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.