AK Parti Diyarbakır İl Başkanı yine CHP’ye çattı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı yine CHP’ye çattı
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” açıklaması yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

TİGRİS HABER - AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nın aylık olağan basın buluşması gerçekleşti. İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın kentin gündemini değerlendirdi. Aydın, konuşmasının büyük bölümünü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iptal edilen Diyarbakır ziyaretine ayırdı. Kılıçdaroğlu’nun “demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” diyerek “şark kurnazlığı” yaptığını ileri süren Aydın, şunları söyledi:

“CHP’nin ve zihniyetinin bu bölgede helalleşmesi, Dersim ve Zilan katliamlarında öldürülen Kürt garibanların torunları ile olur. Camileri kapatılan, elif ba’ları toplatılıp yakılan annelerimizle babalarımızla olur. Sadece ve sadece Kürt oldukları için ötekileştirilen, dillerini konuşamayan, dillerinden dolayı bu Ülkenin zencileri muamelesi gören Kürt kardeşlerimizle olur. Diyarbakır cezaevinde türlü türlü vahşi işkencelere maruz kalan hemşerilerimizle olur. Her dilde müzik bu topraklarda serbest iken, Kürtçe müzik dinledikleri için günlerini emniyetlerin nezaretlerinde geçiren ağabeylerimizle olur. Dicle Üniversitesinde Başörtüsünden dolayı zulme uğrayan ve eğitim hakları ellerinden alınan, okullarından polis zoruyla çıkartılan sınıf arkadaşlarımızla olur. CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun helalleşmesi öyle şark kurnazlığı ile Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer şeklindeki hamaset dolu sözlerle olmaz. Evlatlarını terör örgütünün elinden alabilmek için HDP binası önünde iki yıldır mücadele eden, Yürekli Diyarbakır annelerinin yanında durmakla olur. Bugün kendisine sufleler gönderen Kandildeki baronların hunharca katlettiği, bu şehrin çocuklarının acılı aileleri ile yüzleşmeyle olur.”

‘Kürtleri oy pusulası olarak görüyorlar’

CHP’nin AK Parti’nin Kürtler ile ilgili attığı tüm adımların karşısında durduğunu belirten Aydın şöyle devam etti:

“Ama biz CHP’yi de zihniyetini de Kılıçdaroğlu’nu da çok iyi biliyoruz. Diyarbakır Annelerinin yanında durabilecek yüreği olmadığını çok iyi biliyoruz. Ak Parti’nin Kürtlerle ilgili attığı tüm adımların karşısında durduğunu ve bunları engellemek için elinden geleni yaptığını unutmuyoruz. Kürtlerle ilgili hiçbir somut elle tutulur programlarının da projelerinin de olmadığını görüyoruz. Kürtlerin zekâsıyla alay ettiğini ve Kürtleri sadece bir oy pusulası olarak gördüğünün de farkındayız.”

Aydın, Şubat ayında, AK Parti’nin Diyarbakır’da “vefa buluşmalarının” başlayacağını, vatandaşları ziyaret edeceklerini söyledi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum