AK Parti Diyarbakır İl teşkilatında bir para skandal iddiası daha!

AK Parti Diyarbakır İl teşkilatında bir para skandal iddiası daha!
Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Görevden alınan Celal Dengiz, “İl başkanının isteği üzerine 250 bin TL verdim. Israr edince para hesaba geri gönderildi. Parayı istediğim için görevden alındım."

TİGRİS HABER- Son dönemlerde tartışmalı konularla gündeme gelen AK Parti Diyarbakır il teşkilatı güne bomba bir iddia ile uyandı. Güneydoğu Güncel Gazetesi’nden Mehmet Zeki Özer’e konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu eski Başkan Yardımcısı Celal Dengiz, İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın hakkında önemli iddialarda bulundu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Dengiz, eğitim ve sağlık alanlarındaki atamalara müdahale ettiği ve bunun için görevden alındığının kesinlikle doğru olmadığını, yalan ve iftira olduğunu belirtti.

“Sizi yürütmeye aldığım için o parayı aldım”

AK Parti'de göreve başladığında AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın'ın kendisinden 250 bin TL istediğini, bu parayı kendisine verilen IBAN'a yatırdığını, ancak borç olarak verdiğini düşündüğü paraya geri isteyince Aydın'ın kendisine "Sizi yürütmeye aldığım için o parayı aldım." yanıtını verdiğini iddia etti. Dengiz, ısrarla parayı istemesinin ardından paranın hesabına yatırıldığını, paranın yatırılmasından da 3 ay sonra görevden alındığını belirtti.

Erdoğan’a olan sadakatimdendir

AK Parti bünyesinde çalışmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sadakatinden kaynaklandığını dile getiren Dengiz, "Şahsımın AK Parti bünyesinde çalışması kesinlikle İslam Ümmetinin lideri, mazlumların umudu ve ülkemize 20 yılda kazandırdıkları ile gönüllerimize taht kuran Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan sadakatimdendir. Dolayısı ile İl Başkanlığı Sayın Mehmet Şerif Aydın’a görev tevdi edildiğinin hemen akabinde ülkeme hizmet eden liderimizin bünyesinde, ilimize ve davamıza hizmet edebilmek maksadıyla il teşkilatına müracaatta bulundum. Ve akabinde Ekonomi İşleri Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcısı olarak yönetimde görevlendirildim." ifadelerini kullandı.

“İl başkanı benden 250 bin TL istedi”

Görev almasından sonra yaşadıklarına ilişkin çarpıcı iddialarda bulunan Dengiz, "Şahsıma görev verilmesinin akabinde İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın benden 250 bin lira istedi. 15.04.2021 tarihinde il başkanının tarafıma verdiği hesap numarasına aktardım. Dekontu bende mahfuz parayı o dönem il başkanlığımızın ihtiyacı vardır düşüncesi ile verdim. Benden parayı istediği zaman hibe, bağış veya aidat olarak bir açıklamaları olmadı. Ben bütün yönetim kurulu üyelerinden aynı meblağı istediğini düşünmüştüm. Fakat yaptığım araştırmada arkadaşların aynı meblağı vermedikleri bilgisine ulaştım." diye kaydetti.

Aynı hesaptan para tarafıma gönderildi

Görevden alınmasının atamalara müdahale nedeniyle olmadığını, partiye bağış olarak ya da borç olarak verdiği parayı istemesinden kaynaklandığını savunan Dengiz, "Parayı ödememin üstünden 4 ay geçtikten sonra ve başta en büyük sorumluluk sahibi il başkanı olmak üzere, yönetimdeki hiçbir arkadaşımın anılan meblağı vermemiş olduğunu görünce ve borç olarak ödediğimi de beyan etmiş olduğumdan alacağımı talep ettim. Alacağımın ne zaman verileceğini sorunca İl Başkanı 'Sizi yürütmeye aldığım için o parayı aldım' dedi. Daha sonra ısrarlı bir şekilde alacağımı isteyince aynı hesap numarasından tarafıma alacağım gönderildi. Bu olaydan yaklaşık üç ay sonra görevden alındığımı tarafıma tebliğ ettiler. Görevden alındığım için o günden itibaren hiçbir toplantıya ve çalışmaya katılmadım. Söylenenin aksine benim il başkanı ile yaşadığım problem ve görevden alınmam bugünün meselesi değil aylar önce önceki bir konudur." diye konuştu.

İddiaların sorumlusu Şerif Aydın’dır

Basında çıkan iddiaların aksine kendisinin atamalarda muhatap olmadığını vurgulayan Dengiz, "Yazılanın aksine Sağlık Müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğünün muhatabı ve sorumlusu İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın'dır. Benim bu konularda hiçbir dahlim bulunmamaktadır." diye ekledi.

Akyol'da benzer iddiaları gündeme getirmişti

Bu arada geçtiğimiz yıl AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, il başkanı Muhammed Şerif Aydın’ın, genel merkezden partinin ihtiyaçları için gönderilen 243 bin TL’ye kendi ihtiyaçları için kullandığı iddia etmiş, söz konusu iddia kentte günlerce konuşulmuştu. İddiayı ortaya atan Akyol görevden alınmıştı.(Kaynak: Güncel)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.