VİDEO - AK Parti Diyarbakır İl teşkilatında ‘para krizi’ yok

VİDEO - AK Parti Diyarbakır İl teşkilatında ‘para krizi’ yok
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, aylık basın toplantısında gazetemizin manşetten verdiği“Tasarrufsuz Kayyum” haberini hedef aldı. Aydın, “Tasarruf eyvallah ama Diyarbakır’ın güzelliklerle anılması için biraz masraf edilsin.”

TİGRİS HABER - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, aylık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. İl Binası’ndaki toplantıya Basın mensuplarının yoğun ilgisi vardı. İl Başkanı Şerif Aydın, kente bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Aydın, Diyarbakır’ın en ciddi sorunu olan işsizlikle mücadele için, Türkiye’nin batısında yaşayan Diyarbakırlı yatırımcıları kente getirmek için ikna çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Kentte yatırımların çeşitlenmesi, Diyarbakır’ın sanayi ile anılması için çabalarının sürdüğünü kaydeden Aydın, “Buradan da Diyarbakır’lı yatırımcıları davet etmek istiyoruz. Antep Organize Sanayi’de 240 bin işçi çalışırken, bizim 16 binde olmamız Diyarbakır için büyük bir eksikliktir” dedi.

‘CHP‘nin gözü Kürt oylarında’

CHP ile HDP arasında son günlerde yürütülen “muhataplık” tartışmasına değinen Şerif Aydın, AK Parti döneminde Kürtlerle ilgili devrim niteliğinde düzenlemelerin yapıldığını hatırlattı. CHP’nin bu düzenlemeleri iptal ettirmek için mahkeme mahkeme dolaştığını belirten Aydın, “Şimdi de, Kürtlerden oy alabilirim hesabıyla, Kürt sorunu söylemi üzerinden gündem yaratmaya çalışıyor. Lütfen, artık Kürtleri sorun olarak görmekten vazgeçin. CHP’nin yapmaya çalıştığı şey, Kürtleri bir sorun olarak masada tutmaya çalışmaktır. Biz bu söylemi reddediyoruz. Bu ülkede bir sorun aranacaksa, basiretsiz, yeteneksiz muhalefet sorunudur. Bu ülkedeki bütün sorunların anası da CHP’nin ötekileştirici, baskıcı politikalarıdır. CHP Allah korusun, iktidara gelirse, yine andımız gelecek, Kürtçe televizyonlar kapanacak” dedi.

‘Genelge var diye şehri boş veremeyiz’

AK Parti İl Başkanı Şerif Aydın, basın toplantısında Tigris Haber’in manşetten duyurduğu “Tasarrufsuz Kayyum” haberini hedef aldı. “Tasarruf genelgesi var diye bu şehri boş veremeyiz” diyen Aydın, şöyle devam etti “Genel olarak bir genelge var. Bu genelge kapsamında yapılmak istenen bir sürü iş olup yapılmadığını biliyorum. Metni okudum, “Karpuz festivali yapılmış, rafting yapılmış. Ne biçim tasarruf genelgesi diye.” Diyarbakır raftingle anılmış. Diyarbakır için muazzam bir PR’ dır. Turizmi, ekonomisi için muazzam bir etkinliktir. 560 bin insan Diyarbakır’a gelmiş. Diyarbakır olarak güzelliklerle anılmak zorundayız. Ben bu tür çalışmaların yapılmasını çok önemsiyorum. Diyarbakır bu tür güzelliklerle anılsın. Buna yapılan harcamayı “tasarruf genelgesine halel getiriyor” olarak değerlendirmeyi Diyarbakır’ın kendisine bir haksızlık olarak görüyorum.  Tasarruf eyvallah ama Diyarbakır’ın güzelliklerle anılması için biraz masraf edilsin.”

aydin-tigris.jpg

‘Gündemimizde yok’

Bir süre önce kendisine yönelik basında yer alan “yolsuzluk” iddialarına da değinen Aydın, haberi yapan gazetenin sonradan haberi basmaktan vazgeçtiğine dikkat çekti. Haberi yayınlayan gazete ve internet sitelerini “CHP tandanslı olmakla” suçlayan Aydın, “Finansal kriz algısı yaratıldı. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. AK Parti İl Başkanlığı olarak diğer bütün il başkanlıkları gibi tamamen şeffaf, tamamen genel merkezle koordineli bir şekilde il başkanlığımızın ihtiyaçlarını karşılayan bir konumdayız. Temmuz ayında 6 aylık masraflar için bize genel merkez tarafından gönderilen bir para söz konusu. O parayı il başkanı olarak ben çektim. Çekmesi gereken de benim. O parayı, kendi bütçemin içine koyuyorum. Ocak ayına kadar yapacağım harcamaları oradan yapıyorum” dedi. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum