AK Parti Diyarbakır Milletvekili, af iddialarını doğruladı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili, af iddialarını doğruladı
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, gündeme gelen af iddialarını doğruladı.

TİGRİS HABER - Seçimlerin ardından kulislere yansıyan af iddialarına AK Parti’den ilk açıklama geldi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, af konusunda bir çalışma olduğunu doğruladı.

Eski HDP Milletvekili ve eski Bakan Müslüm Doğan, gündeme getirdiği af kulisi hakkında, “Bana bunu AK Parti’de üst düzey bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım anlattı. Cumhuriyetin 100 yılına özel toplumsal barışı sağlamak için böyle bir çalışma yapılıyor. Bana aktaran Ak Partili arkadaşım bu çalışmayla MHP’nin de ikna edildiğini söyledi” demişti.

Müslüm Doğan, çalışmanın çok yakın bir zamanda hazırlanmaya başladığını vurgulayarak “Şu an cezaevlerinden son durum raporu istendi. Sanırım bu rapor üzerine çalışma daha da detaylandırılacak. Ayrıca KHK’lılar içinde bir çalışma yapılıyor. KHK’lıları 5 gruba ayırmışlar. Ancak henüz bu konuda daha netleşmiş bir şey yok” diye konuşmuştu.

10Haber’den Caner Taşpınar’a konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Doğan’ın iddiasını doğruladı. “Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” diyen Ensarioğlu, “Af, Müslüm Doğan’ın belirttiği 29 Ekim 2023 tarihinde mi ilan edilecek” sorusuna ise Ensarioğlu “Evet olabilir” yanıtını verdi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.