AK Parti eski milletvekili İhsan Arslan aracı olmuştu

AK Parti eski milletvekili İhsan Arslan aracı olmuştu
Batman’da 20 Yıllık Kan Davası Barışla Son Buldu

20 Yıl Önce Seçim Kavgasına Karışan İki Aile Arasında Başlanan Kan Davası Barışla Noktalandı


Batman - Batman'ın Sason ilçesi Yücebağ beldesinde iki aile arasında 20 yıl önce seçim çalışmaları nedeniyle başlayan kan davası barış yemeğiyle son buldu. 
Sason ilçesine bağlı Yücebağ Belde Belediye Başkanlığı için 20 yıl önce Hamedin, Silemin ve Seydi aileleri arasında çıkan kavgada 6 kişinin ölümü ve 30’da fazla kişinin yaralanmasıyla başlayan kan davası Batman’ın tanınan isimlerinden Süleyman Bağdu’nun oğlu Şeyh Selman Bağdu’nun araya girmesiyle barış yemeği ile noktalandı.
Yücebağ beldesinde ikamet eden kan davalı aileler, Şeyh Selman Bağdu’nun evinin bulunduğu Beşiri ilçesinde bir araya geldiler.
Kuran-ı Kerim'in okunması ve duaların okunmasından sonra tokalaşıp barışan aileler daha sonra barış yemeğinde bir araya geldiler.
Tarafları barıştıran Şeyh Süleymen Bağdu’un oğlu Şeyh Selman Bağdu, 20 yıl önce seçimden kaynaklanan bir köy kavgasında 3 aile mensubundan 6 kişinin ölümü 30 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bir kan davası olduğunu ifade ederek, “Dağ köylerimizin eğitimi düşük olmasından dolayı bir çok insanımız bu aileleri barıştırmak için çaba sarf etti.

AK Parti eski milletvekili İhsan Arslan’ın  bu köyden olması münasebetiyle ailelerle görüşüp beraber bu aileleri barıştırmak için Batman’da bir araya geldik. Yaklaşık 3 ay önce yapılan barışta tokalaşma ve yemek eksik kalmıştı. Bugün hem barış yemeği vereceğiz hem de kan davalı ailelerinin gençlerini çocuklarını bir araya getireceğiz” dedi.
Kan davası tarafı olan Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, 1994 yılında Yücebağ beldesinde hiç kimsenin istemediği ve kendilerini üzen bir olayın yaşandığını belirterek, “Bu olay akrabalar arasında yaşanan bir olaydı. Tek sebebi cahillikten kaynaklanan bir olaydı. Yirmi yıldır akrabalar arasında bir düşmanlık yaşanıyordu. Başta şeyhimiz ve milletvekilimiz olmak üzere barışa vesile olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Kan davasının diğer tarafındaki Mehmet Ali Yücebağ ise 20 yıl önce belediye başkanlığı adayı olduğunu ve aralarında bir sıra olduğu ve bu sıranın bozulduğunu ifade ederek, “Ben seçimi kaybettim aramızda bazı problemler yaşandı ve bu olay yaşandı. 6 kişi öldü 15 kişi yaralandı 20 yıldır bu çileyi çekiyoruz. Barışa vesile olanlardan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

baris-2.jpg

baris-3.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.