AK Parti güç kaybını kabullendi

AK Parti güç kaybını kabullendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretinin ardından başlayan ittifak görüşmelerini değerlendiren Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, AK Partinin güç kaybını kabullendiğini söyledi.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretine ve ittifaklar meselesine dair Tigris Haber’e konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yüzde 50+1 seçmen desteğini zorunlu kıldığından ittifakların ve ittifak görüşmelerinin olağan bir hale geldiğini belirten Bozan, “Daha önceleri koalisyonlar dönemi vardı ama şimdi ittifaklar dönemi başladı. AK Parti Başkanlık Sistemi ile koalisyonlara son verdiğini söylese de artık yeni sistemde de ittifaklar olmazsa olmazdır. Yani, önceleri seçimden sonra yapılan koalisyon görüşmeleri şimdi ise seçimler öncesinde ittifak görüşmelerine yerini bıraktı. Seçimleri kazanma motivasyonuyla aslında partiler birbirine daha çok bağımlı, mahkûm hale geldi. Biz daha önce de bunun yanlış olduğunu ve yüzde 10 seçim barajının kaldırılması gerektiğini ifade etmiştik” diye konuştu.

fesih-bozan-tigris.jpg

Ülkenin gerçek gündemi konuşulmalı

AK Parti’nin Saadet Partisi ile ittifak arayışının eski gücünü, seçmen desteğini kaybetmesinden kaynaklandığını ifade eden Bozan, şunları söyledi: “Anketler de gösteriyor ki, AK Parti ve MHP’nin oyları düşüyor.  Bu durum ise mevcut iktidarın devamı için yeni ittifakları zorunlu kılıyor. Tabii henüz seçim atmosferinden uzak olduğumuz için ittifaklara ilişkin tutum belirleme konusu da bizim açımızdan uzaktır. Şuan bunları konuşmak da zaman kaybıdır. Memleketin temel sorunlarına odaklanmak, onları konuşmak yerine ittifaklar meselesini, kimin kiminle ittifak edeceğini konuşmak yarar sağlamaz. Sanal gündemler yerine ülkenin gerçek sorunlarını konuşmakta fayda var. Türkiye’nin gerçek gündemi açlık, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, rüşvet,  liyakat ve hak, hukuk konularıdır.”

bozan-tigris.jpg

‘Bizim açımızdan ittifaklar seçim süreçlerinde belli olur’

Bozan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin şunları söyledi: “Bugün ülkedeki en büyük sorun Cumhur İttifakı’nın kutuplaştırıcı bir dil kullanarak ülkeyi ikiye bölmesidir. İktidarın ‘ya bendensin ya hainsin’ yaklaşımı ve kedilerine destek vermeyen, kendileriyle çalışmayan herkesi terörize edici bir dil kullanarak ötekileştirmesi doğru değil. Cumhurbaşkanı birkaç ayda bir bütün siyasi parti liderlerini bir araya toplayarak görüşebilmelidir.  Yani ülkeni sorunlarını diğer partilerle de istişare edebilmelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Bey ile ziyaretini de bir nezaket ziyareti olarak değerlendiriyoruz. “

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.