Ak Parti İl Başkan: Her gün 20’nin üzerinde insanımızı kaybediyoruz

Ak Parti İl Başkan: Her gün 20’nin üzerinde insanımızı kaybediyoruz
Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, “Neredeyse her gün 20’nin üzerinde insanımızı Covid-19 nedeniyle kaybediyoruz. Aşı olma konusunda gayretlerimizi arttıralım” dedi.

Şehir hastanesi temeli atılıyor

TİGRİS HABER - Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, geleneksel olarak düzenlediği aylık basın buluşmasında ağustos değerlendirmesini yaptı.

Kent gündemine ilişkin konuşan Aydın, “Diyarbakır’ımızda geçen ayın bize göre en önemli 3 gündemi vardı. Bunların başında Pandemi ve Aşılanma oranlarımız geliyordu. Şehrimiz kırmızı kategoride iken; Şehir olarak bir bütün olarak göstermiş olduğumuz gayretin sonucunda turuncu kategoriye çıktık. Bu konuda destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ak-parti.jpg

Günde 20’nin üzerinde insanımızı kaybediyoruz

Aşılama oranlarına ilişkin son verileri paylaşan Aydın, “Şu anda şehrimizde aşılanma oranımız yüzde 59,5’e ulaşmış durumda. Ama son zamanlarda aşılanma konusunda yine bir duraksamanın olduğu, insanlarımızın da maske mesafe ve temizlik konusunda bir gevşekliğe uğradığını gözlemliyoruz. Buradan tüm Diyarbakır’a seslenmek istiyorum. Hastanelerde yatan yoğun bakım hastalarının yüzde 90’nın aşılanmamış kardeşlerimiz olduğunu ve neredeyse her gün 20’nin üzerinde hemşehrimizi virüs nedeniyle kaybettiğimizi unutmadan; hem aşı olma konusundaki gayretimizi arttıralım, hem de özellikle düğün ve cenazelerde azami gayretli olarak maske ve mesafe konusunda hassasiyetimizi koruyalım” ifadelerini kullandı.

Şehir Hastanesi temeli atılıyor

Diyarbakır şehir hastanesiyle ilgili bilgi veren Aydın,”Allaha çok şükür ki Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleri ile biraz gecikmeli de olsa Şehir hastanemizin ihalesi yapıldı. Bu yıl içerisinde temelinin atılmasını ve Diyarbakır’ımızın hizmetine bir an önce sunulmasını bekliyoruz. Öte yandan sağlık açısından artık diğer hedeflerimize de odaklanacağız. Dağkapıda yapılacak olan 2.şehir Hastanemiz ve Kadın Doğum Hastanemizin Bağlar Devlet Hastanesine dönüşmesi ile birlikte sağlık alanında Diyarbakır’ımızın devrimi inşallah tamamlanmış olacak” dedi.(TİGRİS HABER)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum