AK PARTİ’DE TABLO NETLEŞİYOR

AK PARTİ’DE TABLO NETLEŞİYOR
Ak Parti Genel Merkezinin, mevcut il başkanı Muhammed Dara Akar’la yola devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan AK parti Sur İlçe teşkilatında mevcut başkan Şafak Yöntürk’ün üzerinde karar kılındığı öğrenilirken, Kayapınar adayının ise önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Parti Yönetimi Akar’dan Memnun

AK Parti’de Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 2019 seçimleri için başlatılan çalışmalar hız kazandı. Teşkilatlardaki yenilenmeler için çalışmalar sürerken, Diyarbakır ve bölgede il ve ilçe kongrelerinin heyecanı yaşanıyor. Diyarbakır’daki tablo netleşmeye başladı. Bazı çevrelerin görevden alınacağı yönünde spekülasyonlar yaptığı İl Başkanı Muhammed Dara Akar’ın devam etmesi neredeyse kesinleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti yönetiminin, performansından memnun oldukları Akar’ın devam etmesi yönünde karar aldığı belirtiliyor.

 

 

Sur’da Şafak Yöntürk’te Karar Kılındı

İlçe kongreleri için de hazırlıklar sürüyor. Parti yönetimi, Sur için uzun yıllar buranın ilçe başkanlığını yapmış olan Şafak Yöntürk’le devam kararı aldı. Daha önce milletvekili ve belediye başkanı aday adayı da olan Yöntürk’ün önümüzdeki günlerde yapılacak seçime tek aday olarak gireceği ifade edildi.

En fazla yoğunluk kazanan ilçelerin başında Kayapınar geliyor. İlçe başkanlığına birçok kişinin ismi geçerken, parti yönetimi henüz karar vermedi. Daha önce il başkan yardımcılığı başta olmak üzere çeşitli kademelerde görev yapan Bedirhan Akyol’un ismi ön plana çıkıyor.

Ergani Ve Silvan Başkanlarıyla Devam

Silvan ilçe başkanı Nimet Aksoy ve Ergani ilçe başkanı Mehmet Şükrü Sayan ile devam edileceği konuşuluyor. Diğer ilçelerde ise belirsizlik hakim. Bir hafta içinde ilçe adaylarının netleşmesi bekleniyor.

Bu arada İl Başkanı Muhammed Dara Akar’ın genel merkez tarafından Ankara’ya çağrıldığı ve Ankara’ya gittiği bildirildi.

 

Ali ABBAS YILMAZ/ÖZEL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.