AK Parti'den Konya'da açıklama: Saldırı etnik çatışma değil

AK Parti'den Konya'da açıklama: Saldırı etnik çatışma değil
Konya’nın Meram ilçesinde gerçekleştirilen katliamla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta, "Olay tüm detaylarıyla bir etnik çatışma değilken, bunu Türk-Kürt çatışması olarak gösteren odaklar kardeşliğimizi, hedef almaktadır” dedi.

TİGRİS HABER - Konya’nın Meram ilçesinde yapılan ve aynı aileden 7 kişinin ölümüne sebep olan saldırıyla ilgili Mevlana Meydanı’nda açıklama yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta tarafından yapılan açıklamaya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya milletvekilleri katıldı. Söz konusu işlenen cinayetin etnik bir çatışma gibi sunanların amacının provokasyon olduğunu söyleyen Leyla Şahin Usta, “Canice gerçekleştirilen bu olay üzerinden provokatif amaçları ve açıklamaları olanlar ülkede kapsamlı bir iç karışıklık çıkarma heveslisidirler” dedi.

“Olay etnik bir çatışma değil”

Saldırının etnik çatışma olmadığını söyleyen Usta, şöyle devam etti: “Olay tüm detaylarıyla bir etnik çatışma değilken, bunu Türk-Kürt çatışması olarak gösteren odaklar kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi hedef almaktadır. Bu topraklar üzerindeki kardeşlik sarsılmaz bağlarla birbirine bağlıdır. Acılar üzerinden provokasyon üretenlerin hesapları hep boşa çıkacaktır. Irkçı nefret söylemleri üretmeye çalışanların yaptıkları büyük bir sorumsuzluktur. Konya’mızın, Türkiye’mizin birlik ve beraberliğine kastetmeye çalışanlar hedeflerine asla ulaşamazlar ve buna kimsenin gücü yetmez. Allah birlik, beraberlik ve kardeşliğimize zeval getirmesin. Konun sonuna kadar takipçisi olacağız.” (Kaynak: Duvar)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.