AK Parti’den muhalefete:  Herkesin nerede durduğunu netleştirmesi lazım

AK Parti’den muhalefete:  Herkesin nerede durduğunu netleştirmesi lazım
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Herkesin nerede durduğunu netleştirmesi lazım. Siyasi partilerin her birinin hiç itirazsız nerede durduğunu belirtmesi gerekiyor. Özellikle HDP bu konudaki kararı fevkalade önemli” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

‘Kimin nerede durduğuna net olarak ifade etmesi lazım’

Zengin, Gara operasyonuna değinerek, “Bugün itibariyle Türkiye’de her evde analar, babalar, gençler herkes ağlıyor. Bu acı, 13 kardeşimizin Gara’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği operasyon esnasında, PKK terör örgütü mensupları tarafından infaz edilerek, silahsız, onlar rehine olarak tutuluyorlardı. Bu olay tahammül edilebilir değil. Kimin nerede durduğuna net olarak ifade etmesi lazım. İnsanlar, partiler, ülkeler nerede durduklarına karar vermeliler. Amerika Birleşik Devletleri’nin açıklamasında, olay 'elim bir olay' diye tanımlanıyor. Fakat devamında öyle bir şey var ki; ‘Eğer PKK tarafından gerçekleştirildiği doğrulanırsa’. Teyide muhtaç, doğrulanmaya muhtaç gibi bir olay olarak nitelendiriliyor ve oraya şerh düşüyor” ifadelerini kullandı.

‘HDP’yi incitmemek adına kullandıkları üslupta bir sorun olduğunu görmek lazım’

Siyasi partilere çağrı yapan Zengin, “Konuyla ilgili en doğru bilgiyi hem Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar hem de İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Genel Kurul’da gündem dışı konuşma bahseden iç tüzüğün 59/2 maddesine binaen yarın Genel Kurul’da bilgi vermelerinin doğru olacağını tavsiye etti. Yarın her iki Bakanımız Genel Kurul’da gündem dışı konuşma yapacaklar. Herkesin nerede durduğunu netleştirmesi lazım. Yarın yapacağımız gündem dışı görüşmeden sonra siyasi partilerin her birinin hiç itirazsız nerede durduğunu belirtmesi gerekiyor. Özellikle HDP bu konudaki kararı fevkalade önemli. HDP ile işbirliği içinde olan partilerin sanki HDP’yi incitmemek adına kullandıkları üslupta bir sorun olduğunu görmek lazım. PKK’yı telaffuz etmeden, ittifak içinde bulundukları partiye dokunmamaya gayret göstererek, bu kadar vahim bir hadiseyi mesafeli anlatım içinde yaklaşmaları Türkiye siyaseti için fevkalade hüzünlü, dramatik olarak gördüğümüz ifade etmek isterim” dedi.

‘Her geçen gün siyasetin HDP’lileştiğini görüyoruz’

Zengin gazetecilerin sorularını da cevapladı. Zengin, HDP’nin kapatılmasına ilişkin olarak, “HDP’li milletvekillerinin Genel Kurul’daki konuşmalarında PKK’ya destek var. AK Parti olarak siyasi partileri kapatmayı zorlaştıran bir partiyiz. Bu siyasetçilerle ilgili İnsan Hakları Mahkemesi’nin yaklaşımını da görüyoruz. Siyasi partilerin kapatılması zorlaştırılsa da, vardır. Ama her geçen gün siyasetin HDP’lileştiğini görüyoruz. Siyasi partilerin görevi Türkiye Cumhuriyeti kuralları içinde siyaset yapmaktır. HDP’nin kapatılmasına siyaset karar vermeyecek, Anayasa Mahkemesi verecek. Biz genel bir çerçeveden bahsediyoruz. Biz AK Parti olarak siyasi partilerin kapatılmasından çekmiş bir partiyiz. Bundan yara almış bir partiyiz. Biz bunu zorlaştırdık. Türkiye’nin parti kapatarak yola devam etmesini istemeyen bir partiyiz” diye konuştu.  (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.