AK Partili Eker İsrail’in saldırılarını Avrupa Konseyine taşıdı

AK Partili Eker İsrail’in saldırılarını Avrupa Konseyine taşıdı
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını Avrupa Konseyine taşıdı.

TİGRİS HABER- İsrail polisinin, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da sivilleri hedef alan saldırılarına siyasiler tepki göstermeye devam ediyor. Bir tepkide Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi, eski Bakan ve Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker’den geldi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi, Eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, video konferans ile katıldığı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Siyasi İşler Komisyonu toplantısında İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılar hakkında konuştu.

eker1.jpg

Hukuk ve insan haklarını ihlal ediyor

Eski Bakan Eker, Filistin meselesinin adil bir şekilde çözülmesi gerektiğini belirterek, “Bu sorun çözülmediği müddetçe bölgede barış ve istikrarın sağlanması mümkün değil. İsrail son saldırılarla birlikte uluslar arası hukuku ve insan haklarını ihlal etmiştir. Filistinlilere yönelik şiddet, baskıcı politikalar ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri oldukça vahim bir boyuta ulaşmıştır. İsrail’in; Savunmasız Filistinli sivillere yönelik şiddeti, baskıcı politikaları, ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik terörist girişimleri oldukça vahim bir boyuta ulaşmıştır. Bu baskı ve şiddet mübarek Ramazan ayında da devam etmektedir” dedi.

Saldırıları kınamalıyız

Saldırılarda bebeklerinde hayatını kaybettiğini anımsatan eski Bakan Eker, “İsrail’in sivilleri hedef alan bu saldırılarını kınıyorum. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) olarak İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Haram’ın statüsünü aşındırmaya yönelik terörist eylemlerini ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerini kınamalıyız.  Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tüm siyasi parti gruplarının bu vahşeti ve kanunsuzluğu şiddetle kınamak için ortak bir deklarasyon yayınladığını belirtmeliyim” ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplum harekete geçmeli

İsrail’in, Batı Şeria ve Kudüs'teki varlığına değinen Eker, “İşgal altındaki Filistin topraklarındaki kaçak yerleşim yerlerinde yaşayan ırkçı grupların yürüttüğü kışkırtıcı eylemler tehlikeli ve endişe verici boyutlara ulaşmıştır. İsrail'in uluslararası hukuka aykırı politikalarını sürdürmesinin, BM ile birlikte her zaman PACE tarafından desteklenen iki devletli çözümün önündeki en büyük engel olduğunu unutulmamalıdır. İşgal altındaki topraklarda bu tür olayları önlemenin tek yolu, İsrail'i uluslararası arenada eylemlerinden sorumlu tutmaktır. Bu bağlamda uluslararası toplum, uluslararası hukuku ihlal eden İsrail'in Kudüs de yaptığı yasa dışı uygulamalara karşı daha fazla vakit kaybetmeden, etkili ve sonuç odaklı bir yaklaşımla hareket etmelidir” ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.