AK Partili Eker: Şehir Hastanesi kent için önemli

AK Partili Eker: Şehir Hastanesi kent için önemli
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, binlerce kişiye hizmet verecek Şehir Hastanesinin kent için çok önemli olduğunu söyledi.

İlyas Akengin

TİGRİS HABER -  AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, binlerce kişiye hizmet verecek Şehir Hastanesinin kent için çok önemli olduğunu söyledi. Şehir Hastanesinin hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapılması için sürecin takipçisi olacağını belirten Eker, “Hastane yap-işlet-devret modeli ile değil, Sağlık Bakanlığı bütçesi ile yapılacak” dedi.

Diyarbakır halkının uzun süredir beklediği 1000 yataklı şehir hastanesinin ihalesi yapıldı. İhale sürecinin tamamlanması kentte olumlu karşılandı. Şehir Hastanesi projesinin Diyarbakır’da yapılması için önemli uğraşlar veren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, projenin detaylarına ilişkin Tigris Haber’e konuştu.

İhtiyaç halinde 1500’e çıkacak

Şehir Hastanesinin Diyarbakır için önemli olduğuna vurgu yapan Ak Partili Eker, “Malum hastane yap- -işlet-devret modeli ile değil, Sağlık Bakanlığının kendi yatırım bütçesi ile şehir hastanesi yapılıyor. Buda Diyarbakır için olumlu bir gelişmedir. Devletin kendi yaptığı bir yatırım. 438 dönüm arazi üzerinde bin yataklı bir hastane inşa edilecek. İhale bin yatak üzerine yapıldı ama ihtiyaç halinde 1500’e kadar çıkabilecek durumda. Alan ona göre düzenlenmiş. Stadyum yakınındaki alan kentin gelişimine açık olan bir bölge bu nedenle yer iyi planlanmış.  İhalenin 10 günlük yasal bir bekleme süresi var. İtirazlar olmazsa sözleşme imzalanacak ve çalışmalara başlanacak. Başından beri sürecin takipçisiydik, bundan sonraki sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için hem sağlık bakanlığı hem de yüklenici firma açısından takipçisi olacağız. İhalede en uygun teklifi veren Limak oldu, şirketin sahibi Diyarbakırlı. Umarım kentimiz bir an önce şehir hastanesine kavuşur” dedi.

Sürecin takipçisi olacağız

Şehir Hastanesi sürecinin uzun sürmesini hazırlık aşamalarına bağlayan Eker şöyle devam etti:

Sebebi şu, O dönem Türkiye’nin birçok yerinde hastaneler yap işlet modeli ile yapıldı. 2018’den sonra bu uygulama ortadan kalktı. Diyarbakır’ın ki tam bu ara döneme denk geldi. O dönem sağlık Bakanımız ile görüştüm. Türkiye’nin iki ilinde bakanlık bütçesi ile hastane yapılması kararı alındı. Bunlardan biri kentimiz oldu. Diyarbakır lehine pozitif bir ayrımcılık oldu. Bakanlık kenti yatırım programına aldı. Tabi bunların prosedürü biraz farklı. Yerle ilgili tartışmalar oldu. Hatırlarsanız Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi yapılırken bile aleyhimize bir sürü şeyler söylendi. Ama şuanda orası şehrin merkezinde kaldı. Dolayısıyla bu yüzden bu yer seçildi. Biz hastanenin biran önce tamamlanması için hem bakanlık hem yüklenici firmanın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

eker-tigris.jpg

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker

Aşı olmamanın riski daha büyük

Diyarbakır’daki vaka ve aşılanma oranlarına da değinen Eker, “Hastalık öyle bir şey ki sürekli dikkat edilmesi ve takip edilmesi gerekiyor. Taziyeler, düğünler insanların çok sık bir araya geldiği, duyguların çok yoğun olduğu ortamlarda çok fazla kimse dikkat etmiyor. Bir diğer faktörde aşı süreci. Çok şükür aşı tedarikinde ciddi bir sıkıntı olmadı. Ancak bazı vatandaşlarımızın aşıya karşı bir direncinin olduğunu görüyoruz. Burada vatandaşların çeşitli şekillerde bazı meselelerden etkilenmesi söz konusu. Bu Diyarbakır’da yada sadece Türkiye’de olan bir şey değil, küresel bir durum. Biz bir şeyleri siyah yada beyaz gözüyle bakmamalıyız. Genel olarak hadise şu, aşı olmak, olmamaya göre sağlık bakımından daha emniyetlidir. Aşı olmamanın riski daha büyüktür. Biraz problem burada biz her yerde aşı yapılmaya milleti davet ettik. Şuan neyse ki kırmızı kategoriden çıkıp turuncuya döndük. Hep birlikte bu süreci başarıyla atlatacağız. Tedbirleri gevşetmememiz lazım, aşımızı olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Bakanlığa durumu ilettik

Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekiminin görevden alınması ve yerine başhekim atanmayışına değinen Eker, “Bu işten sorumlu olan bakanlık var, biz duyduğumuz ve öğrendiğimiz meseleleri valiliğimize aktarıyoruz. Aynı şekilde bakanlığa da durumu illettik. Bakanlığa ilettiğimizde, normal idari bir tasarruf olduğunu, herhangi bir aksamaya mahal vermediklerini ve vermeyeceklerini söylediler. Biz gördüğümüz, duyduğumuz aksaklıkları ilgili mercilerle, bakanlıkla paylaşıyor ve konun çözülmesi yönünde talep koyup o yönde gidiyoruz.

Dicle Üniversitesinin iyi bir bütçe alması için çalışma

Dicle Üniversitesinin bütçesinin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Eker, “Bu kapsamda Maliye Bakanlığı bakan yardımcısı ile görüşmelerimiz oldu. Görüşmeye Rektör ve dekanımızda katıldı. D.Ü’nün daha iyi yatırım ve daha iyi bir bütçe almaları konusundaki çalışmalarımız sürüyor. Kentteki hizmetlerin aksamaması, yatırımların buna göre gerçeklendirilmesi çok önemli. Bu bölgeye yapılmış olacak bir hizmettir, onları da aynı şekilde takip ediyoruz. Üniversite hastanesin yapacağı yatırımın, vereceği hizmetlerinin kalitesinin artırması konusunda da takip ediyoruz” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum