Ak Partili Nasıranlı da çifte maaş ve ‘ithal bürokratlardan’ rahatsız

Ak Partili Nasıranlı da çifte maaş ve ‘ithal bürokratlardan’ rahatsız
Diyarbakır’da yerel seçimlerde Ak Parti’den Belediye Başkan adayı olarak gösterilen iş insanı avukat Cevdet Nasıranlı, çifte maaş ve ‘ithal bürokrat’ atamalarına ilişin önemli açıklamalarda bulundu.

TİGRİS HABER- Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı avukat Cevdet Nasıranlı,  farklı kentlerden getirilen bürokratlar, çifte maaş, belediyenin Sur’daki çalışmaları ve kentteki işsizlik sorunun çözümü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 
 

AK Parti ve HDP’li vekiller dile getirseydi daha iyi olurdu

Bir süre önce gazetemizin gündeme getirdiği ‘ithal bürokratlar’ ve çifte maaş konularına değinen avukat Cevdet Nasıranlı, “Ne yazık ki milletvekillerimiz bu kentin sorunlarını konuşmuyor. Bu kent için bir araya gelmesi gerekenler siyasi hesaplar için yan yana gelmekten imtina ediyor. Farklı siyasi partilerde görev alabilirsiniz ama bu kentin sorunları için bir araya gelip çözüm üretmek zorundasınız. Milli Eğitim Bakanlığı bu kentle alakalı skandal ifadeler kullanıyor, ama tepki göstermesi gereken milletvekillerimiz açıklama yapmadı, Kayseri milletvekili açıklama yapıyor. Keşke bizim vekiller buna tepki gösterseydi. Sonuçta bu kent hepimizin ve sahip çıkmamız lazım ve bir şekilde ortaklaşmamız lazım” dedi. 

Sur’daki restorasyon çalışmaları önemli

Kentteki işsizlik oranının yüksek olduğunu dile getiren Nasıranlı, “Bir birimizle kavga edeceğimize bir araya gelip sorunlara çözüm bulmamız lazım. İşsizlik konusunda milletvekilleri, valimiz ve yerel yönetimler bir araya gelmeli ve çözümler üretmeliyiz. Sayın valimizin Sur’un ihyasına dönük başlattığı restorasyonları çok kıymetli buluyorum. Turizmin canlandırılmasına dönük güzel çalışmalar var. Vali beyin iş yükü oldukça fazla. Bu yoğunluktan dolayı belediye ile valilik bir arada gidemez” şeklinde konuştu. 

Kocaeli ve Antalya’da kaç Diyarbakırlı bürokrat var

Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan çifte maaş ve ‘ithal bürokrat’ konusuna da değinen Nasıranlı, “Ülkemizde ve kentimizde ekonomi ve işsizlik bu kadar kötüyken bir insanın birden fazla maaş almasını doğru bulmuyorum. Bir kişinin bir işi olmalı. Çünkü harcanan her kuruş bu toplumun malı. Yine aynı şekilde farklı illerden getirilen bürokrat atamaları da doğru değil. Daire başkanlarının büyük bir bölümünün dışarıdan getirildiğini görüyoruz. Bu kentte yetişmiş kaliteli insanlar var, bu atamalar kente hakarettir. Belediyeler ve sorumluluk düzeyinde bulunan kişilerin halk ile iç içe olması lazım. Bu atanan bürokratların hangisi halk ile iç içe. Kocaeli ve Antalya’da kaç tane Diyarbakırlı bürokrat var. Eleştiriye açık olamayan eleştiremez. Bunlar acı ama gerçek. Bu kente yapılan güzel işleri alkışlayacağız ama eksikliklerini de her zaman dile getirmeye devam edeceğiz. Sivil toplum gözüyle bu toplumun sıkıntılarını aktarmak zorundayız” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum