“AKBANK fırsatçılık yapıyor”

“AKBANK fırsatçılık yapıyor”
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, koronavirüs salgınıyla yaşanan süreçte olumsuz etkilenen iş dünyası ve bu durumdan yararlanan özel bankaların olduğuna dikkat çekmek için bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İhtiyaç duyduğu finansmana erişmekte güçlük çektiği bu kriz döneminde durumdan yararlanan AKBANK fırsatçılık yapmaya devam ediyor.

 Kovid-19 salgınından sonra yaşanan sosyal ve ekonomik sorunları minimize etmek amacıyla kamu ve  özel  bankalar  tarafından  uygulamaya  başlanan  kredi/borç  erteleme  destekleri  iş  camiası tarafından büyük bir sevinçle karşılanmıştır.

‘Her kriz döneminde tekrarlanan bir uygulama’

Ancak Odamıza kayıtlı birçok firmanın bankacılık sektöründe karşılaştıkları sorunları çözmek için AKBANK’a yapmış  oldukları  ısrarlı  talepler  olumlu  karşılanmamaktadır. Birçok firmanın ısrarlarına rağmen kredi/borç erteleme ve yeni kredi kullanma talepleri olumlu karşılanmamıştır.

 AKBANK daha önce yaşanan kriz dönemlerinde de kredi kullanmış müşterilerini kredilerini kapatma konusunda baskı yapmıştı.  

AKBANK kredi/borç erteleme ve yeni kredi açma konusunda gerekli kolaylıkları sağlamadıkları gibi,  şirketleri grup statüsüne  sokarak  bir  başka  şirketle  bağlantılı  oldukları gerekçesiyle riskli şirket  statüsüne  almaktadırlar.  Bu ve benzer  şikâyetlerin Odamıza  sıklıkla iletilmesi üzerine, Odamız tarafından yapılan incelemelerde benzer  şekilde  onlarca  başvurunun AKBANK tarafından reddedildiği görülmüştür.

Söz konusu bu durumu Hazine Ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve  Bankacılık Düzenleme  ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) ilettik ve yakın takipçisi olacağız”.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.