Akçakale’de BDP'liler saldırıya uğradı

Akçakale’de BDP'liler saldırıya uğradı
BDP Urfa’nın Akçakale ilçesi Belediye Başkan Adayı Mahmut Güç, BDP İlçe Örgütü Başkanı ve 2 Belediye Meclis üyesi taşlı sopalı saldırıya uğradı.

 

 

Yaralanan BDP’li Başkan Adayı Güç ve diğer BDP’liler, kaldırıldıkları hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

URFA -Urfa’nın Akçakele ilçesinde BDP’den Belediye Başkan Adayı olan Mahmut Güç, BDP İlçe Örgütü Başkanı İsmail Yılmaz ve Belediye Meclis üyeleri Mustafa Güç ile Hüseyin Ağaçcı ile birlikte üye listelerini teslim etmek üzere gittikleri İlçe Seçim Kurulu’nun bulunduğu adliye binası önünde taşlı, sopalı saldırıya uğradı. Gerçekleşen saldırıda encümen adayı Mustafa Güç’ün aldığı darbeler sonucu kafası yarılırken, Belediye Başkan Adayı ve diğer BDP’liler de vücutlarının değişik yerlerinden yaralandı. Yaralılar saldırı sonrası Urfa’daki Özel Ortadoğu Sağlık Merkezi’ne kaldırıldı. Kavgayı duyan aralarında BDP PM üyesi Sait Üçlü, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Oruç, BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen ve merkez ilçeler olan Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye belediyeleri eş başkan adaylarının da olduğu yaklaşık 3 yüz partili yaralıların olduğu sağlık merkezine akın etti. Tedavileri yapılan saldırıya maruz kalan BDP’liler, daha sonra taburcu edildi.
Çıkışta saldırıya ilişkin açıklama yapan BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, arkadaşlarının AKP yandaşları tarafından saldırıya uğradığını ifade etti. Önceki gün Suruç ilçesinde de 15 yaşındaki V.Ç’nin polisin silahlı saldırısına uğradığını hatırlatan Erkmen, “15 yaşındaki bir çocuğa sıkılan kurşunla bugünkü saldırının bir paralellik taşıdığını düşünüyoruz. Özellikle 1 yıldan beridir bölgede süren istikrar, barış ortamından rahatsız olan savaş yanlıları, barışı istemeyenler var. Süreç provoke edilmek isteniyor. Barış sürecinden rahatsız olan güçleri, Kürt halkının düşmanlığı üzerine sistemini yürütmek isteyenleri ilin valisine aktardık. Bugüne kadar çok olumlu bir sonuç alamadık. Bugünkü saldırıda bundan cesaret alınarak yapılan bir saldırıdır. Biz bu ülkede özgürlüğü, halkların kardeşliğini savunan, emekten, barıştan yana olan bir siyasi partiyiz” açıklamasında bulundu. 

bdp-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.