Akın: Urfa Valisi, Ezidileri korumak zorunda

Akın: Urfa Valisi, Ezidileri korumak zorunda
Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, "Urfa Valisi, Ezidi yurttaşlarımıza sahip çıkmak, korucu çeteleri karşısında onların can güvenliğini sağlamak zorundadır" dedi.

TİGRİS HABER - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüsü İbrahim Akın, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akın'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Kobanî halkının 11’inci yılında mücadelesini selamlıyorum. Kimliklerinden, inançlarından, farklı görüşlerden bir arada yaşayan ve bize rehber olanları buradan kutlamak istiyorum.

Can ve yoldaşlarımızı selamlıyorum muharrem orucunu kutluyor ve hak katında kabul olmasını temenni ediyorum.

Ezidiler tarih boyunca yerlerinden yurtlarından edindiler ve katliama uğradılar. Şimdi Urfa’nın Viranşehir ilçesindeki Ezidiler, korucu çetelerinin mevcut rejimle iş birliği halinde yerlerinden ve yurtlarından etmiş durumdalar. Köylerine giremez durumdalar. Mezarları yıkılmış durumda. Buradan Urfa Valisine seslenmek istiyorum; Urfa Valisi, Ezidi yurttaşlarımıza sahip çıkmak, korucu çeteleri karşısında onların can güvenliğini sağlamak ve aynı zamanda onların mallarını, mülklerini ve mezarlarını korumak zorundadır.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.