Akkul'un ihracı reddedildi

Akkul'un ihracı reddedildi
Diyarbakır Eğil Belediye Başkanı iken yerine kayyım atanan, HDP tarafından ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen Mustafa Akkul'un durumu netleşti. HDP Merkez Disiplin Kurulu, Akkul'u ihraç etmedi, müeyyide uyarısı yaptı.

TİGRİS HABER - Mustafa Akkul 2019 da HDP Eğil ilçe belediye eş başkanı seçilmişti. Akkul, yaklaşık bir yıl Eğil ilçesinde görev yaptı. Akkul, 23 Mart 2022 tarihinde Eğil ilçesine kayyum atanınca görevden uzaklaştırıldı. HDP yerel yönetimler birimi ise, disiplinsiz davranışları nedeniyle kesin ihraç talebiyle Merkez disiplin kuruluna sevk etmişti. Yapılan inceleme sonucu, Akkul’un ihracına gerek duyulmadı, müeyyide uyarısı yapıldı.

Akkul, süreçle ilgili şu açıklamayı yaptı; “Eğil ilçesinde bazı kişi veya kişiler daha öncede bize çıkar amaçlı talepte bulunduklarından dolayı bu kişilerle sorun yaşadık. Bu kişiler kendi çıkar menfaati doğrultusuna uyduruk iftira dolu bir rapor hazırlayarak yerel yönetime sundular. Yerel yönetimlerde raporu HDP Genel Merkez Disiplin Kuruluna gönderdi. HDP Merkez Disiplin Kurulu, iki ay süre ile durumu inceledi, iddiaların asılsız olduğuna kanaat getirdi. HDP aldığı karar doğrultusunda müeyyide uyarısı yapıldı, daha dikkatli olmamız istendi.” Akkul, kişisel sorunların partiye mal edilemeyeceğini belirterek, bundan sonraki süreçte daha dikkatli olacağını da söyledi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.