“AKP ve BDP’nin yapacakları sınıra geldi”

“AKP ve BDP’nin yapacakları sınıra geldi”
HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, AK Parti’nin 12 yıldır genelde iktidar, BDP’nin ise 15 yıldır yerelde iktidar olduğunu belirterek, her iki partinin de yapacağı siyasetin sınıra geldiğini savundu.

Gencer ARPACI

DİYARBAKIR - Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sevgi Çelik Moray, Kayapınar İlçe Belediyesi Başkan adayı Ali Kızılay, Yenişehir İlçe Belediyesi Başkan adayı Vasıf Kahraman Sur İlçe Belediyesi Başkan adayı Hasan Barak, gazetemizi ziyaret etti. Tigris Haber Gazetesi Yayın Danışmanı Mehdi Tanaman, Genel Yayın Yönetmeni Hacı Güneş ve köşe yazarımız Naci Sapan ile fikir alışverişinde bulunan adaylar, projelerini anlattı.

Yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde her zamankinden daha iddia olduklarını ve genel seçimlerin provasını yaptıklarını kaydetti. Türkiye’nin yüz yıllık sorunu olan Kürt sorununun çözüm beklediğine dikkat çeken Bozyel, “Bazı sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Silahlar tümü ile susturulmadan, içerdekiler çıkmadan, yurtdışındakiler gelip Türkiye’de rahatlıkla siyaset hakkına kavuşmadan gerçek anlamda bir normalleşmeden bahs edemeyiz. Gerçek anlamada bir demokrasinin gelmesi için Türkiye’nin daha gideceği çok yol var” dedi.

hak-par-2.-haber-(6).jpg

“Kürt siyasetinde BDP vesayeti oluşmuş”

Kürt sorununun çözümü için sadece PKK’lilerin geri çekilmesinin yeterli olmadığına işaret eden Bozyel, şunları kaydetti:

“Yeni bir anayasa çıkartarak, bu sorunu kökten çözmek gerekir. Bugün PKK silah bırakırsa bile sorunun topyekun ortadan kalkması mümkün değil. Bize göre hükümet bu seçim sürecini çatışmasız bir ortamda atlatmak istiyor. Yoksa bu soruna ilişkin kafanızda projeler varsa niye açıklamıyorsunuz. Yani bu sürecin bir garantisi yok. AKP Kürt sorunun bir ulus sorunu olarak görmüyor. Bizim görüşümüz şudur. Genelde AKP 12 yıldır iktidarda, yerelde BDP 15 yıldır iktidarda ve bu her iki partide yapabileceğinin sınırına geldi. Türkiye genelinde AKP’ye karşı nasıl bir şey olacak bilemeyiz. Ama Kürt bölgesinde artık HAK-PAR var. Sorunlara ilişkin ciddi projelerimiz olduğu için kendimizi bölgede alternatif olarak görüyoruz. Kürt siyasetinde bir BDP vesayeti oluşmuş bunun getirdiği ciddi sakıncalar var. Bu nedenle HAK-PAR’nın güçlenmesi bir partini güçlenmesi değil. Kürt mücadelenin güçlenmesi olarak görüyoruz.”

“Diyarbakır’da sosyal yozlaşma var”

Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sevgi Çelik Moray ise, hem Kürt hem de dindar oldukları için çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, projelerini anlattı:

“Bu seçimde de, maalesef her seçimde olduğu gibi yerel seçim havasında çıkıp genel havasında girdi. Diyarbakır’da sosyal yozlaşma var. Uyuşturucu kullanımı çok yaygın insanlar çok erken yaşlarda başlıyorlar. Bana göre bu yozlaşma Diyarbakır’ın kimliğine uygun değil. Bence yapmamız gereken en önemli şey Diyarbakır’ı tekrardan öz kimliğine döndürmek olmalıdır. Diyarbakır’ın bazı yerleri gezdiğimizde uyuşturucu kokusu geliyor. Biz bunları görüyorsak devlet bunları görmüyor mu? Dolayısıyla AKP ve BDP buna ilişkin bir şey yapmıyorsa buna göz yumuyorlardır.”

hak-par-2.-haber-(5).jpg

“Belediyeleri parlamento gibi çalıştıracağız”

Sosyal yozlaşmanın ortadan kalkması için hükümetin ciddi anlamda yatırım yapması gerektiğini belirten Moray, kendilerinin de toplum maneviyatı güçlendirmek için özel çaba sarf edeceklerini diye getirdi. Moray, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz belediyeleri parlamento gibi çalıştırarak katılımcı belediyeciliği güçlendireceğiz.  Halkın onayının alabileceğimiz ve olarında kendini parçası hissettiğimiz projeleri yapmaya planlıyoruz. Bir de şehrimizde ciddi anlamda trafik problemi var. Trafik sorunun oradan kaldırmak için somut projelerimizi hayata geçirmek için bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz. Bunu yanın da kadın sorununa ilişkin çalışmamız olacak mesela Diyarbakır’da siyaset yapan kadın profili bizim istediğimiz düzeyde değil. Siyasetle ilgileniyorlar ama siyasetle ilgilenirken de söküler kadın tipi ile hareket ediyor. Kadınların toplumsal hayata kazandırılması için projelerin yanı sıra raylı sistem için Ofisi ve Bağları birbirinden ayıran demir yolunu hafif raylı sistemini inşa ederek trafik sorununu ortadan kaldırmak istiyoruz.”

hak-par-2.-haber-(1).jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.