Akşener'den şiirli Mahsa Amini paylaşımı

Akşener'den şiirli Mahsa Amini paylaşımı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Kürt kadın Mahsa Amini'nin İran Ahlak Polisinin saldırısında hayatını kaybetmesinden sonra ülke çapında başlayan gösterilere destek verdi.

TİGRİS HABER - Yaşadığımız dönemi, "Sultancıl yapıların ve etraflarındaki haramzadelerin" dönemi olarak ifade ederek paylaşımlarına başlayan Akşener, iktidarını korumaya çalışanların "Bunu beka mücadelesi" olarak yutturmaya çalıştığını belirtti.

İran'da yaşananların bundan ayrı düşünülemeyeceğini söyleyen Akşener, "Kadınların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürebilmeleri, tercihlerinde özgür olmaları ve itilip kakılmadan yaşayabilmeleri en temel ve en kutsal haklarıdır. Bunun aksini de asla kabul edemeyiz" dedi.

"Bu vesileyle, İran’da özgürlükleri için sokaklara dökülen ve baskıya başkaldıran kadınları tüm kalbimle selamlıyor; İran yönetimini, kadınların onurlu bir hayat için yükselttikleri haklı sese kulak vermeye ve insan haysiyetine yakışan reformları acilen yapmaya davet ediyorum" diyen Akşener, sözlerini Turgut Uyar'ın dizeleri ile sonlandırdı;

“Saçlarımı hep kestim tutacak kadar kalmasın dedim,

Çünkü bir başkaldırma ancak saçlarından tutulur..."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.