Aksoy’a 15 yıla kadar hapis istemi

Aksoy’a 15 yıla kadar hapis istemi
Öldürülen oğlunun kemiklerinin kargoyla gönderilmesiyle gündeme gelen Halise Aksoy’un 15 yıla kadar hapsi istendi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Dersim’de öldürülen örgüt mensubu oğlunun kemiklerinin Diyarbakır’daki adresine kargo kutusunda gönderilmesiyle gündeme gelen Halise Aksoy’un “örgüt üyelerine güvenilir ev” sağladığı iddia edilerek 15 yıla kadar hapsi istendi. Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi olan ve daha sonra Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanarak beyanlarda bulunan Ü. A.nın ifadeleri doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Aksoy hakkındaki tamamlandı.

İddianamede, açık tanık Ü. A.’nın örgüte dair beyanlarının yer aldığı iddianamede, Aksoy’un evinin örgüte katılım yapmak isteyen, örgüt elamanlarının, karıştığı olaylardan sonra kaçan örgüt mensuplarının saklandığı, barındığı “güvenli ev olduğunu” yönündeki beyanlarına yer verildi. İddianamede, Havuz adlı gizli tanığın fotoğraflı teşhisinde Aksoy’un örgüt üyesi olduğu yönündeki beyanı da yer aldı.

‘Örgütle iltisakı bizzat devam ediyor’

Aksoy’un aralarında gazeteciler, kızı Mizgin Karataş ve avukatı Mehmet Öner’le telefon sinyalleri ve aramalarının bulunması nedeniyle adı geçenlerle “irtibatlı” olarak değerlendirildiği iddianamede, örgüte katılan çocukları nedeniyle Aksoy’un örgütle iltisakının bizzat devam ettiği ve “değer ailesi olduğu” ifade edildi.

‘Örgüt üyelerini evinde sakladı’

Aksoy’un evini, örgüte katılım yapmak isteyenlerin, örgüt mensuplarının, karıştığı olaylardan sonra kaçan örgüt mensuplarının saklandığı, barındığı ve “güvenli ev” olarak kullandırtarak örgütün talimatları doğrultusunda gizlilik içinde hareket ettiği vurgulanan iddianamede, böylelikle Aksoy’un örgütün hiyerarşisine dahil olduğu, tüm dosya kapsamında değerlendirildiğinde üzerine atılı örgüt üyeliği suçunu işlediği belirtildi.

15 yıla kadar hapsi istendi

Aksoy’un 15 yıla kadar hapsinin istendiği iddianame, Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, ilk duruşma için 6 Ekim tarihi belirlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.