Akyıldız: Belediyeden hiç maaş almadım

Akyıldız: Belediyeden hiç maaş almadım
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi eski Başkanı Hayrullah Akyıldız, Belediyede görev yaptığı süre de dâhil olmak üzere hiçbir zaman maaş almadığını söyledi.

TİGRİS HABER - HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın verdiği soru önergesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde görevlerine son verildiği açıklanmasına rağmen, resmiyette görevleri devam eden ve maaş alan eski Genel Sekreter ve daire başkanlarının varlığına işaret etmiş, içişleri bakanından iddiaları cevaplamasını istemişti.

Gazetemizde de yer alan haberde eski Sosyal Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız’ın da maaş alanlar arasında adı geçiyor. Akyıldız, gazetemizi arayarak, iddiaların doğru olduğunu, ancak kendisinin bu iddiaların dışında olduğunu belirterek, “Kamuoyunu kendimle ilgili bilgilendirmek istedim. Ben görev yaptığım 2 yıllık sürede dâhil olmak üzere Belediyeden tek kuruş maaş ya da herhangi bir ödenek almadım. Görevi tamamen kentime hizmet etmek için yaptım. İddia sahiplerinin de kamuoyunun da bunu bilmesini istedim” dedi. Akyıldız, belediyeden ayrıldıktan sonra da Dicle üniversitesindeki akademisyenlik görevine geri döndüğünü, kente karşı olan sorumluluğunu akademik alanda sürdürdüğünü ifade etti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum