Akyol: Halklara borcum var

Akyol: Halklara borcum var
BDP'nin Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Süryani Februniye Akyol, halklara ödemesi gereken borcu olduğu için eş başkan adayı olarak başvuruda bulunduğunu söyledi.

MARDİN - BDP, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Süryani asıllı Februniye Akyol, yerel seçimlerin en genç adayı konumunda. Mardin Midyat ilçesinde Süryani bir ailenin çocuğu olan Februniye Akyol, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nü tamamladı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Süryani Dili ve Kültürü Bölümü'nde yüksek lisans yapıyor. Akyol, uzun yıllardır Midyat Süryani Kültür Derneği üyesi olarak faaliyetlerde bulunuyor.

Akyol, bir Süryani olarak topluma bağlılık hislerini hep canlı tuttuğunu dile getirerek, halklara ödemesi gereken borcu olduğu için eş başkan adayı olarak başvuruda bulunduğunu kaydetti. Süryanilerin tarihi geçmişin izlerini hala taşıdığını vurgulayan Akyol, "Süryani olmanın içimde ayrı bir yeri var. Birlikte yaşadığımız halklardan Kürtlerle ortak acılar yaşadık. Birimizi çok iyi tanıyor ve anlıyoruz. Bölgede, yaşanan acılara şahit oldum. İçimde sürekli bunları önlemek ve iyileştirmek için bir şeyler yapma isteği vardı" dedi.

“En iyi sonuçlar için çabalayacağız”

BDP'nin halkların kardeşliğine önem veren bir çizgide olduğunu ifade eden Akyol, bunun adaylık başvurusunda en önemli etken olduğunu dile getirdi. Akyol, "Ancak başvurumun yegane sebebi ise Önder Apo'nun bir Süryani eş başkan önerisi idi. Bunu bir olanak olarak gördüm. Süryani kadınlar ve Süryani halklar için kendimi bu işin içinde gördüm" diye konuştu.

Mardin'in stratejik bir kent olduğuna vurgu yapan Akyol, amacının antik Mardin kentinde farlı etnik yapıları ön plana çıkartmak olduğunu belirterek, "Demokratik özerkli yerel yönetimler sloganı olan öz yönetim ile özgür kimliğe şiarıyla belediye yürüteceğiz. Öz yönetim, herkesin kendi özünde bulduğu, yerini temsil edebileceği, bütünlük gösterebileceği, yerelden yönetim modeli ile bu kent yaşam bulacaktır. Mardin ve ilçeleri inanç ve turizm potansiyeli yüksek bir seviyededir. Bu durumu en iyi şekilde değerlendirip, en iyi sonuçlar elde etmek için çabalayacağız" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.