Aleviler: Seçeneksiz değiliz, HDP’yi destekleyeceğiz

Aleviler: Seçeneksiz değiliz, HDP’yi destekleyeceğiz
Aleviler, "Seçeneksiz değiliz, HDP bize tercih yapabileceğimiz bir seçenek sundu" değerlendirmesini yaparak, HDP'ye destek vereceklerine işaret etti.

DİYARBAKIR - Seçimle ilk kez belirlenecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye referandum havasına giriyor. Adayların belirlenmesinden sonra, toplumsal kesimlerde tutumlarını netleştiriyor. AK Parti'nin adayı Başbakan Erdoğan'a karşı CHP ve MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nda karar kılması başta Aleviler olmak üzere birçok kesimde hayal kırıklığı yarattı. Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecini değerlendiren Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Şube Başkanı Cafer Koluman, CHP'nin Cumhuriyet döneminden bu yana yıllardır çeşitli sağ partilerle dirsek temasında olduğunu belirterek, Alevi toplumunun CHP ve MHP'nin gösterdiği adaydan hiçbir beklentisinin olmadığını söyledi.

“CHP, MHP ile birlikte saflarını netleştirdi”

CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile AK Parti'nin adayı Başbakan Erdoğan'ın Aleviler nazarında hiçbir karşılığının olmadığına kaydeden Koluman, Alevi örgütlerinin İhsanoğlu'ndan hiçbir şekilde beklenti içinde olmadıklarını söyledi. CHP'nin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesiyle birlikte olması gerekeni yaptığını belirten Koluman, sosyal demokrat olarak kendini tanımlayan CHP'nin MHP ittifakı ile birlikte saflarını netleştirdiğini dile getirdi.

“Aleviler olarak üçüncü bir seçeneğimiz var”

Türkiye ve Avrupa'da bulunan Alevi federasyonları ve kanaat önderleri'nin yaptıkları açıklamalarda İhsanoğlu'na oy vermeyeceklerini duyurmasıyla var olan tablonun netleştiğini ifade eden Koluman, "Bize düşen görev, kendimizi nerede çok daha iyi bir şekilde ifade edebiliyorsak ona göre tutum belirlememizdir" dedi.

Aleviler olarak üçüncü bir seçeneğin her zaman var olduğunu söyleyen Koluman, Alevi kurumlarıyla yapılan görüşmelerde İhsanoğlu ve Erdoğan'a üçüncü bir alternatif olarak HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın desteklenmesi yönünde düşünce birliğinin oluştuğunu dile getirdi.

“Bu durum karşılıksız bir aşka benzemektedir”

Alevi toplumunun yıllarca CHP'ye oy verdiğini belirten Koluman, "Aleviler yeri gelmiş CHP'yi iktidar yapmışlardır. Yeri gelmiş var olan barajın altına düşürmüşlerdir" diye konuştu. Alevilerin uzun yıllardır CHP'yi desteklediğini fakat bunun karşılığında CHP'nin Alevilere dönük hiçbir politika geliştirmediğini dile getiren Koluman, "Bu durum karşılıksız bir aşka benzemektedir. Hep âşık olan taraf Aleviler olmaktadır" dedi. (diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.